Rendesen visszaszólt a Dunaszerdahely a kifakadó szlovák miniszterelnöknek: más meccset néznek

  • narancs.hu
  • 2020. július 3.

Villámnarancs

Azt üzenik: bezzeg Magyarországon!

Mint azt mi is megírtuk, Igor Matovič tegnapi sajtótájékoztatóján kelt ki a Dunaszerdahely – Slovan Bratislava (1:3) futballmeccs szervezői ellen, mert azok képtelenek voltak biztosítani a járványügyi előírásokat, s gyakorlatilag nulla nézői távolságtartás mellett tartották meg a mérkőzést.

A miniszterelnök pár mondatos kirohanására („Pontosan így ronthatjuk el. Ez nem történhet meg újra”) a dunaszerdahelyi fociklub ma kilométer hosszú levélben reagált a történtekre, melyből több helyütt is visszaköszön Orbánék focipolitikája.

Ilyeneket írnak:

„Figyelemmel kísérjük a világban zajló történéseket és azt látjuk, hogy néhány országban a futballmérkőzéseknek is köszönhetően ismét felbukkant a vírus. A negatív eseteken kívül azonban pozitívak is léteznek. Ilyen például Magyarország, ahol megszorítások nélkül zajlanak a találkozók, teltház és ötszámjegynyi szurkoló előtt, miközben semmilyen probléma sem származott ebből.” (Kiemelés tőlünk.)

Milyen öt számjegy? Vajon melyik meccsről beszélnek?

Illetve írják ezt is:

„Amennyiben úgy tekintünk egy futballmérkőzésre, mint egy olyan helyre, ahol magasabb a fertőzés terjedésének a kockázata, arra is rá kell mutatnunk, hogy legalább ennyire veszélyesek a strandok, színházak, bárok vagy a vendéglátóipari egységek, hogy csak néhány példát említsünk.” (Kiemelés megint csak tőlünk.)

Ismerős ez valahonnan? Akkor biztos a véletlen műve…

Figyelmébe ajánljuk