Röhrig Géza mondott valamit a miniszterelnökről, de a fideszes média ezt pont nem hallotta

  • narancs.hu
  • 2016. március 3.

Villámnarancs

Van olyan, hogy minden újságírónak egyszerre hibásodik meg a mikrofonja.

A Saul fia alkotóinak tegnapi sajtótájékoztatóján tényleg szinte a teljes magyar sajtó ott volt. Az egyik legemlékezetesebb gondolatmenetet a főszereplő Röhrig Géza adta elő. A legtöbb tudósítás ezt emelte ki a címében, mi is így tettünk írásunkban. A változatosság kedvéért azonban nem magunkat, hanem az Origót idézzük:

Egy későbbi kérdésre válaszolva Röhrig Géza azt kívánta magának – és Magyarországnak –, hogy az a pillanat, amikor 15 millióan drukkoltak a Saul fia Oscar-díjáért, tovább tartson egy pillanatnál, és még az ő életében legyen egy olyan miniszterelnöke az országnak, aki már a rendszerváltás után született, képes meghaladni a jobb- és baloldali berögződéseket, felülemelkedik a szekértáborokon, átlép a frontvonalon, és sokkal „kedélyesebben és gyakorlatiasabban” irányítja majd az országot, mint ahogyan ma teszik.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Azért ezt nem neveznénk vad kormányellenes kirohanásnak, egyszerű, ártatlan, szép gondolat. De hát előnytelen a miniszterelnök úrra nézve, na. Ezért a kormánypárti sajtó egész egyszerűen kihagyta a gondolat kellemetlen részét.

A Magyar Demokrata volt a legelőrelátóbb, ők nem írtak semmit a sajtótájékoztatóról. A Magyar Hírlap és a Lokál az MTI tudósítását vette át, a Magyar Idők saját anyagot közölt. Természetesen mindkettőben szerepel a 15 millió magyarról szóló mondat, de a magyar miniszterelnökre vonatkozó rész valahogy kimaradt.

Tanulság: attól még, hogy a filmed Oscart kapott, nem kritizálhatod Orbán Viktort.

Figyelmébe ajánljuk