Selmeczi Gabriella megmutatja tudományos arcát: bejelentkezett kancellárnak a szegedi egyetemre

  • narancs.hu
  • 2016. január 11.

Villámnarancs

A röhejesen botrányos előzmények után távozó Devecz Miklós utódja kerestetik. Eddig nem cáfolt sajtóértesülések szerint a Fidesz üdvöskéje is kandidált. Önök szerint jó kancellár lesz?

December 31-ig lehetett pályázni a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjára. A hírek szerint 17 jelölt juttatta el pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériumához – köztük Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője is. A pályázók névsorát nem hozták még nyilvánosságra, de a délmagyar.hu tud néhány kiszivárogtatott névről, ami annál is érthetőbb, hisz a lap egykori főszerkesztője, Dlusztus Imre, a mórahalmi Mini Hungary Park jelenlegi vezetője is a jelöltek között van. A nevek pedig erős mezőnyre engednek következtetni.

Kéne kaja, mi?

Fotó: MTI

Ám mielőtt az egyből adódó kérdést – tudniillik nyer-e Selmeczi – feltennénk, vessünk egy futó pillantást az egyetemi kancellárok feladatkörére. Nos, felel az egyetem gazdasági ügyeiért, pénzügyi helyzetéért, vagyongazdálkodásáért, a nem elsődlegesen tudományos feladatot ellátó dolgozók munkáltatója, de hozzá tartozik az intézmény informatikai rendszere meg még egy csomó minden. Afféle gazdasági kisisten.

Szerintünk Selmeczinek mindez a kisujjában van, de meglehet mégis elkapkodta kicsit a jelentkezést, hisz nemsokára üresedés várható az úszószövetség élén. Úszni meg csak tud.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?