Tettlegességig fajul a belvárosban Orbán és Simicska háborúja, az ügyvéd jogos önhatalmat emleget

  • narancs.hu
  • 2016.01.02 14:11

Villámnarancs

A főváros karácsonyra kedveskedett célzott csapással Simicska Lajosnak: a rendeletmódosítás értelmében 700 hirdetőoszlopának mostantól kampec. De Simicska nem hagyja magát.

Közvetlenül karácsony előtt tartotta rendkívüli ülését a főváros képviselő-testülete, ahol úgy módosították a közterületek használatáról szóló rendeletet, hogy az csak Simicska Lajosnak fájjon, de nagyon. A módosítás értelmében Orbán haragosának ugyanis 700 darab hirdetőoszlopot kéne eltüntetni a föld színéről Budapesten.

Háború folyt. köv.

Köztéri – Háború folyt. köv.

 

Tarlósék pedig nem vicceltek, s már ma nekiálltak elbontani az oszlopokat, nyilván azért, mert Simicska ezt elmulasztotta a téli szünetben megcselekedni – feltehetően ródlizni volt, de ezt még nem erősítette meg senki.

Az Index mindenesetre úgy tudja, „hogy a Budapest Közút Zrt. emberei délelőtt először a Soroksári út környékén bontottak le és vittek el néhány oszlopot, és a belváros felé közelítve akarják folytatni a munkát. A bontás megkezdéséről nem értesítették a Mahirt.”

Nem értesítették, nem értesítették, Lajosnak mégis valahogy a fülébe jutott a dolog, s a cég ügyvédje útján belengette, hogy őrző-védőkkel védik meg oszlopaikat. A cég jogos önhatalommal fogja megvédeni tulajdonát – nyilatkozta Magyar György a portálnak, arra hivatkozta, hogy a Mahir megtámadta a közgyűlés döntését, amit majd folyó hó 11-én tárgyal a bíróság, így addig el a kezekkel az oszlopoktól!

A Mahir őrző-védőit értesítette az ügyvéd, tehát mától kalandos momentumok várnak a fővárosunkra…

Hja, kérem, aki a nagyfiúk homokozójában lakik, annak nyilván számolnia kell az ilyesmivel.

Neked ajánljuk

Velünk élő féltudás

  • Hernádi Elvira

Jó néhány éve már, hogy a Publius Hungaricus a féltudású magyar elit bűneit ecsetelte. Azóta felnőtt egy új generáció, az ország szellemi és politikai vezetése legalább az európai oktatás tisztes középmezőnyébe tartozó intézményekben kupálódhatott. 

Mielőtt eltűnik végleg

Alighanem két dolog jut eszébe mindenkinek a Roberto Baggio nevet hallva: az 1994-es vb-döntőben kihagyott legendás tizenegyes, illetve az élethosszig (tehát ma is) viselt, nem kevésbé legendás copf. Vagy lokni, varkocs, lófarok, akármi is lett légyen az a maestro tarkóján.

Kisujjgyak

  • - köves -

Ha meg kell csinálni a nagy melót, letudni az utolsó bulit, kirámolni a széfet, ami után nincsen több széf, csak a boldog öregkor Kansasben, Soderbergh a mi emberünk.

„Összeáll egy nagy egésszé”

  • Láng Dávid

A 10 éve alakult Verőköltő zenekar frontembere univerzális művész: szinte minden hangszeren játszik, festő szakon diplomázott, és húszéves sem volt, amikor a Magvető kiadta a verseskötetét.

Becsapódás

Az ünnepi vacsoráját elköltő pár, Helen (Lovas Rozi) és Danny (Lengyel Tamás) lakásá­ba berobban a csurom véres Liam (Molnár Áron), akiről hamar kiderül, hogy a feleség testvére.

Az együttélés lehetőségei

A hagyományosan kétévente megrendezett Velencei Építészeti Biennálé is megcsúszott a pandémia miatt, de május 22. óta a Giardini della Biennale parkját és az Arsenalét, azaz az egykori velencei hadihajógyár területét ismét építészek, művészek és látogatók lakják be, egészen november 21-ig.

Szervezett szervezetlenség

  • Áfra János

A kis méretű, mégis zavarba ejtően tartalmas, nehezen áttekinthető tárlat egy nemzetközi kiállítássorozat része, amely a Zürichi Egyetemen 2017 és 2020 között megvalósult kelet-európai performance-kutatás eredményeit hivatott bemutatni.

„Nem hezitált”

Szerb Antal éppen 120 éve született, és 80 éve, 1941-ben jelent meg eredetileg háromkötetes munkája, A világirodalom története. A mű friss, minden eddiginél precízebb kiadásának sajtó alá rendezőjével annak népszerűségéről, hányattatott sorsáról, 21. századi aktualitásáról beszélgettünk.

A szamuráj reggelije

  • Pálos György

Fúziós korban élünk, azon sem lepődünk meg, ha egy kisvárosi étterem étlapján kevert fogásokat találunk. Az más kérdés, hogy a leves, amely se nem vietnami, se nem olasz, nem túl finom, mert nincs karaktere.