Tiborcz István volt üzlettársa 300 milliót igényelt festményei kiállítására

  • narancs.hu
  • 2020. március 5.

Villámnarancs

Most mi van abban, hogy a milliárdos Paár Attila vonzódik a festészethez?

"Tiborcz István korábbi üzlettársa, Paár Attila, a 29. leggazdagabb magyar vállalkozó 300 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást igényelt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ), hogy létrehozzon egy művészeti galériát, ahol a festménygyűjteményét állítaná ki" – tudta meg a 24.hu.

Mint írják, a 43 milliárd forint becsült vagyonnal rendelkező győri üzletember cége, a WHB Vagyonkezelő Kft. tavaly nyáron nyújtott be támogatási kérelmet az MTÜ-höz, hogy a Kisfaludy Turisztikai Program forrásaiból pénzt kérjen egy „kortárs galéria és multifunkciós tér” kialakítására. Ezt Győr belvárosában, a Király utcában valósítanák meg, ahol a társaság 2018 második felében szerzett meg egy felújításra szoruló műemléképületet.

A társaság tájékoztatása szerint egyelőre nem nyerték el az igényelt támogatást. A 24.hu megjegyzi, Paár Attila cége nem  pályázati felhívásra jelentkezett, hanem a társaság maga kereste meg ötletével a turisztikai ügynökséget.


(Nyitóképünk illusztráció.)

„Előre nem látható körülmények" miatt 400 millióért drágábban újítja fel a Millenárist Tiborcz István üzlettársa

Paár Attilának már tavaly is nagyon ment a biznisz. A Millenárison a mélygarázs és a közpark építése 10 milliárd 598 millió forintról 11 milliárd 22 millió forintra drágult az előre nem látható körülmények miatt. A több mint 400 millió forint többlet a kivitelező West Hungária Bau Kft.-t és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-t illeti - írja a napi.hu.

 

Figyelmébe ajánljuk