Török Gábor leborul a szélsőjobb előtt

  • narancs.hu
  • 2016. január 30.

Villámnarancs

A politikai elemző szerint a Jobbik annyira csodálatos, hogy a Fidesznek aggódnia kell.

Az ország legnépszerűbb politológusa a Facebookon közzétett gyorselemzésében először meglengeti kalapját, hogy Vona Gábornak sikerült papír nélkül elmondania évadnyitó beszédét. Ezután pedig az egész pártot ez alapján ítéli meg, mintha egy beszéd retorikai fordulatai többet mondanának el egy politikai közösségről, mint annak múltja, jelene, tettei és szövetségesei.

Budaörsi bevonulás

Budaörsi bevonulás

Fotó: MTI

„Ilyen ideológiamentes, centrista, egyországos, hídépítős beszédet legutóbb talán az MDF-től hallottunk” – írja Török arról az előadásról, amelyben az EU vezetői aberrált bűnözőkként jelentek meg, de a magyar politikai ellenfelek jellemzése is az ibizázás, a részegezés, pszichopatológiázás és meztelen csigázás szintjén zajlott.

„Ha valóban ez lesz a Jobbik politikája, akkor nem csupán a szélsőjobboldali, de akár a jobboldali megjelölés is idejétmúlt és alkalmatlan lehet a párt leírására és megértésére” – folytatja, és ezen a ponton már nehéz követni a lelkesült szakembert.

Vona Gábor bejelentette, hogy „valódi nemzeti konzultációt” fognak kezdeményezni. Mit mond erre Török? „A visszafordított nemzeti konzultáció 2010 óta az első olyan ellenzéki akció lehet, amely a politikai siker két előfeltételét teljesítheti: folyamatos napirendi jelenlétet és értelmezhető végeredményt. El is lehet persze rontani, de a Fidesz helyében én azért most egy kicsit aggódnék.”

És ezzel vége is az elemzésnek, minden nagyon szép, Török Gábor mindennel meg van elégedve.

Figyelmébe ajánljuk