Úgy tűnik, elfogyott a tavalyi 1,4 milliárd: a Rogán-minisztérium feldobott 227 milliót egy koncertfilmre

  • narancs.hu
  • 2017. február 27.

Villámnarancs

Úgy tűnik, Leslie Mandoki lesz a főszereplő.

„A kormány múlt heti ülésén újabb 227 millió forintos támogatás odaítéléséről döntött, most azonban a 2017-es költségvetés tartalékából. Eszerint a kormány egyetért azzal, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévéhez kapcsolódóan megvalósuló berlini, londoni és párizsi kulturális-művészeti rendezvényről koncertfilm készüljön. Erre a célra Miniszterelnöki Kabinetiroda a 2017-es költségvetés tartalékából 227 millió forintot kap azonnal, a pénzzel 2018 májusáig kell elszámolni” ­– írja a napi.hu.

A határozatban nem említik, hogy mégis kik lesznek azok a szerencsések, akik felléphetnek „az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévéhez kapcsolódóan megvalósuló berlini, londoni és párizsi kulturális-művészeti rendezvényeken”, ám a napi.hu kiszúrta, hogy a közeljövőben csupán egyvalaki lép fel Berlinben, Londonban és Párizsban, ő pedig nem más, mint

a nagyon világhírű Leslie Mandoki,

akihez már tavaly hozzávágtak 1,4 milliárdot, hogy „az ’56-os forradalom kapcsán többek között Berlinben, Londonban és Párizsban szervezzen kulturális eseményeket”. Leslie-nek akkor társa is akadt, Csetényi Csaba cége, a Network 360.

false

 

Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

Akkor ezt írtuk: Csetényi Csabáról leginkább azt tudjuk, hogy Rogán Antal jószomszédja, bár szerinte ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy cége – különösen azóta, hogy Simicska elbujdosott – sorra nyeri a zsírosabbnál zsírosabb állami megbízásokat. „Miért ne nyernénk? Eddig egyetlen versenyben sem a lakcímkártyámat kellett indítanom, hanem az ötleteinket és azokat a megoldásokat, amelyek megkülönböztetnek bennünket másoktól” – nyilatkozta még februárban Csetényi a Magyar Időknek, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy ez a mostani ötlete, a nemzetközi haknikirály, Leslie Mandoki csatasorba állítása is minden bizonnyal olyan példátlan kreativitást feltételező dolog, amely megkülönbözteti őt másoktól, ami leginkább passzol az 1956-os évfordulóhoz, és ami, ha minden pénzt nem is, de 1,4 milliárdot mindenképpen megért Rogán minisztériumának.

Ha a napi.hu feltételezése beigazolódik, akkor az azt jelentheti, hogy az 1,4 milliárdot már eltapsolták, de még filmet is akarnak.

Figyelmébe ajánljuk