Új Magyarország jön: „Elkerülhetetlen, hogy az állam hozzányúljon a szabadságjogokhoz”

  • narancs.hu
  • 2016.08.21 06:08

Villámnarancs

Lesz itt rend! Már nyíltan beszélnek róla Orbán tévéjében.

Kiss Álmos Péter, a Magyar Honvédség Kiképzési és Doktrinális Központ vezető kutatója szerint elkerülhetetlen, hogy az állam hozzányúljon a szabadságjogokhoz a terrorizmus elleni harc során – idézi a Népszabadság az Orbán-tévé tegnap reggeli műsorát.
A terrorizmus elleni harcról pedig tudjuk, hogy az már javában zajlik: új terrortörvényt hoztak, kerítést vonnak az ország köré, s időnként fegyvereseket vezényelnek a főváros utcáira, a metróállomásokra.
Tehát aki eddig arra gyanakodott, hogy Orbán csupán a 2018-as győzelmet akarja magának bebiztosítani az októberi menekültellenes népszavazással, illetve az odavezető kampány terrorizmust harsogó óriásplakátjaival, nos, naivnak és jóhiszeműnek bizonyult. Sokkal többről van itt szó: az eljövendő szép új világ törvényi megalapozásáról. Arról jelesül, hogy azt lehessen mondani, „a magyar emberek” önként és dalolva mondanak le szabadságjogaikról cserébe azért, hogy Orbán állama megvédje őket a terroristáktól.
A terrorizmus kétségtelenül létező fenyegetés, de az állampolgárok szabadságjogainak tervezett korlátozása nem az állampolgárokat védi a terroristáktól, hanem az Orbán-rezsimet az állampolgároktól. S mivel a rezsim nagyon is szükségesnek érzi az efféle védekezést, ma a terroristák miatt készül elvonni a szabadságjogainkat, holnap meg majd a marslakók várható támadása miatt.

Neked ajánljuk