Visszhang: lemez

Big Thief

Dragon New Warm Mountain I Believe in You

Visszhang

Az amerikai Big Thief tagjaiból csak úgy ömlik a zene: 2019-ben fél év különbséggel két nagy sikerű lemezt is megjelentettek (U.F.O.F. és Two Hands), azóta pedig a négytagú zenekarból hárman is adtak ki szólóalbumot.

A frontember Adrianne Lenker rögtön kettőt is. A 2015 óta létező együttes szekere épp a pandémia előtt kezdett el nagyon megindulni, így számukra a leállás kifejezetten rosszkor jött, de az ebből eredő nyomás nem vehető észre a most megjelent dupla lemezükön, a 80 perces játékidejű Dragon New Warm Mountain I Believe in You-n. A lemezkészítés folyamata is kalandos volt: a dobos-producer James Krivchenia állt elő azzal az ötlettel, hogy négy különböző stúdióban négy különböző koncepciójú anyagot rögzítsenek, és ebből álljon össze új albumuk.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.