Visszhang: film

Konstrukció

  • SzSz
  • 2023. június 14.

Visszhang

Van néhány pszichológiai közhely, amelyekről Hollywood képtelen leszakadni.

Ilyen a szófán fekvő beteg, akit terapeutája a feje fölött ülve, bólogatva hallgat; a szkizofréniás, akinek személyiségei úgy élnek egymás mellett, ahogy a különböző filmek peregnek egy-egy vetítőteremben; a hipnózis, amely elől senki számára nincs menekvés. Robert Rodriguez legújabb filmje épp a hipnózisról szól, és legalább annyira komolyan veszi témáját, mint a rendező Kémkölykök című sorozata a kormányszervek irányelveit.

A főszereplő egy Danny Rourke nevű nyomozó, akinek fő célja, hogy megtalálja eltűnt lányát. Egy rejtélyes bankrablás után nyomozva természetfeletti jelenségekre bukkan, a mindezek mögött álló bűnözőt azonban képtelen elkapni, az ugyanis képes a teret és az időt is meghajlítani, na meg elméjével más embereket is irányítani. A szálak egy médiumhoz vezetnek, aki beavatja hősünket a hipnotizőrök varázslatos és minden logikát nélkülöző világába: kiderül, hogy a főgonosz milyen csodás képességekkel bír, de Rourke-nak sincs miért szégyenkeznie, ő ugyanis egyedüliként tök immunis az efféle elmetrükkökre.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.