Visszhang: koncert

Rolando Villazón és az Ensemble L’Arpeggiata

Visszhang

Már nem tenorsztár, de még mindig húzónév, s ami mindezeknél sokkal fontosabb: változatlanul szuggesztív zenés színpadi előadó.

Az épp 50 éves Rolando Villazón egészen mást és másként énekel, mint hajdanán, ám ez nemcsak az önismeretét dicséri, hanem a kivételes nyitottságát is. Abba a Combattimento, azaz Párviadal fantáziacímű produkcióba például, amelyet a régizenés nagyasszonyok egyike, Christina Pluhar állított össze, rajta kívül korunk egyetlen más nagynevű tenorja sem állhatott volna be. Ő azonban igen, méghozzá tökéletes csapatjátékosként, mint más figyelemre érdemes énekesek és a félreismerhetetlenül egyedi hangzásvilággal rendelkező Pluhar-együttes, a L’Arpeggiata előzékeny partnere.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.