Visszhang: lemez

Sleaford Mods: UK GRIM

Visszhang

Néhány évvel ezelőtt Iggy Pop azt nyilatkozta, hogy az újonnan felbukkant zenekarok közül a brit Sleaford Mods az abszolút kedvence.

A többi közt azért, mert szakított azzal az ódivatú konvencióval, hogy a zenének jó érzéseket kell közvetítenie. Jason Williamson és Andrew Fearn duója nagyjából tíz éve robbant be a brit könnyű­zenébe, és dühös, szövegköpködős elektropunk zenéjük valóban nem azt a célt szolgálja, hogy az ember önfeledten táncolni kezdjen rá, hanem inkább azt, hogy még a szokottnál is kilátástalanabbnak érezze a jövőt. A Sleaford Mods megkerülhetetlen zenekarrá vált az elmúlt évtizedben, nem csak azért, mert híres rajongókra tettek szert (Iggy mellett például Steve Albini és Noel Gallagher is kifejezte csodálatát), de azért is, mert az elmúlt időszak angol posztpunk reneszánszának is ők voltak az előfutárai.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.