Visszhang: tévésorozat

Tulsa királya

  • SzSz
  • 2023. március 22.

Visszhang

Sylvester Stallone televíziós bemutatkozásában olyannyira testhezálló szerepet játszik, hogy néha szintje látjuk, amint megereszt egy ásítást.

Ő Dwight Manfredi, a New York-i maffiózó, aki 25 év börtönbüntetés után szabadulva csalódni kénytelen: elvitte a balhét, nem köpött, dicséret helyett viszont leküldik az oklahomai Tulsába, hogy építsen ott új szervezetet. A nagyvárosban már nincsen számára hely.

Szerez egy böhöm nagy kocsit és egy nagyszájú sofőrt, lerohanja a helyi legálisan működő marihuánaboltot, összeszűri a levet egy csinos nővel – és még mindig csak az első résznél járunk. Ahogy a történet egyre ismerősebb mederben folydogál, a ritmus alábbhagy: a védelmi pénzért megzsarolt füvesemberből ugyanúgy országos cimbora válik, mint a fekete sofőrből, az alkalmi légyottból pedig barátnő, akiről kiderül, hogy szövetségi ügynök, a békés város felett pedig szaporodni kezdenek a felhők, amikor a közelben tanyázó motoros banda és a lassan épülő maffia érdekeltségei keresztezik egymást.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Ha eltűnnek a rítusaink, ránk omlik az idő

Otthontalanság, kiüresedés, nyugtalanság, rohanás és magány. Kevesen akadnak manapság, akit ne érintenének ezek a kérdések. Átrohanunk az életen, próbáljuk a víz felett tartani a fejünket, de nagyobb légvételre mintha nem lenne lehetőség. Mi történik velünk?