Visszhang: animációs film

Szerencse

  • SzSz
  • 2022. augusztus 17.

Visszhang

Parkolóhely az első sorban, sikeres szerelmi élet, jókor jó helyen – ha bárkinek volt már része valamelyikben, jobb, ha tudja, hogy Szerencseországnak köszönheti.

Ez az a mágikus hely, ahol a csodákat intézik: ír manók fényesítik a szerencsehozó pénzérméket, a szerencsés véletleneket pedig malacok készítik el falevelekből egy szigorú, ám kedves sárkány irányításával. Az egész helyet pedig egy bajszos unikornis őrzi, aki mindent megtesz azért, hogy távol tartsa a pechet. Akadnak még macskák, akik valamiféle földi távfelügyeletet látnak el, és persze arra is van magyarázat, ha kenyerünk folyton a lekváros felével hullik a földre, ha a leejtett kulcsunk a csatornában landol. Ezekért Balszerencseország felel, az meg olyan, mint Szerencseország balkáni változata: minden kicsit sötétebb és piszkosabb, a polgármester egy kocsmát vezet, a helyiek pedig lyukas kezűek és két ballábasak, de semmi nem veszi el a jókedvüket.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Orbán üzent Brüsszelnek: Meddig fogjuk ezt csinálni?

  • narancs.hu

Kiállt Magyarország EU-s tagsága mellett, az olasz választás eredményét üdvözölte, a szlovákoknak és a cseheknek beszólt, Brüsszelt ismét durván bírálta a miniszterelnök az őszi parlamenti nyitányon mondott beszédében. Az ellenzék arra figyelmeztette, az általa kárhoztatott, Oroszország elleni szankciókat ő is megszavazta.