7 kérdés – Yonderboi

  • - kg -
  • 2012. június 19.

Zene

A hazai elektronikus színtér nemzetközileg is elismert jeles figurája takarékos koncertprogramot hirdetett: mindössze háromszor lesz látható a hosszú forró nyárban. Válaszaiból nekünk viszont hét darab jutott.

1. Kitől kérnél autogramot?

Talán Jean Giraud „Moebiustól” kértem volna, neki nagyon szép aláírása volt. Egyébként nem tartom sokra az autogramokat, eddigi életem során összesen két embertől kértem. Nagyjából 10 éves koromban Nemere Istvántól, aztán 20 évesen Roisín Murphytől.

2. Mi a luxuskiadásod?

Azt hiszem, manapság bakelitlemezen zenét kiadni egyértelműen a luxuskategóriába sorolható.  

3. Harry Potter vagy Háború és béke?

Ez két olyan szélsőséges példa, hogy ha őszintén akarok válaszolni, akkor azt mondom: egyik sem az én világom. Harry Potterhez annyi közöm van, hogy 13 éves koromban ugyanolyan szemüveget hordtam, és utólag nézve volt egy kis hasonlóság köztünk.

4. Melyik kitalált figuránál érezted leginkább, hogy mintha rólad mintázták volna?


Fotó: Sióréti Gábor

Dr. Bátky János a Pendragon legendából. Mindketten kiválóan tudunk észrevétlenül bajba keveredni, és mindketten alapos ismeretekkel rendelkezünk nagyjából haszontalan dolgokról.

5. Mit tennél, ha nő lehetnél egy napra?

Megfognám a mellemet, sokat jegyzetelnék, és mindenképpen megpróbálnék írni egy dalt. És ha még maradna idő, akkor este megnézném a Távol Afrikátólt.

6. Mit töltöttél le utoljára?

Erre könnyen tudnék válaszolni, ha akarnék.

7. Melyik lemezt hallgatva érezted legutóbb, hogy ez a legjobb dolog a világon?

Rameau-tól az Anacreón. Tavaly akadtam rá véletlenül, mikor Ascher Tamás Dilettánsok című színházi előadásához készítettem zenét. Azóta rengetegszer meghallgattam, és magam sem értem miért, de egyre jobban tetszik.

Yonderboi a VOLT-on, a Balaton Soundon és a Szigeten lép fel a nyáron; legutóbbi Yonder-interjúnk itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk