Demeter Szilárd kezdeményezésére megalakult a Petőfi Zenei Tanács

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. március 22.

Zene

A tagok között van Ákos, Nagy Feró és Müller Péter Sziámi is.

A Demeter Szilárd vezette Petőfi Kulturális Ügynökség kezdeményezésének célja, hogy a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét.

A Petőfi Zenei Tanács tagja Kovács Ákos, Bognár Attila, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi, Both Miklós, Ferenczi György, Gőz László, Nagy Feró, Németh Alajos és Tátrai Tibor.

„A felkért tagok mindegyike a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez” – áll a sajtóközleményben. Demeter szerint a Petőfi Zenei Tanács tagjainak teljesítménye minden kétséget felülír.Ezek a zenészek időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig. „Tapasztalataikat, meglátásaikat, tanácsaikat szeretnénk becsatornázni” – fogalmazott Demeter. A közlemény azt is említi, hogy már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. (Azt nem említik, miről.) „És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete” – szépelgett Demeter.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk