Interjú

„Elhittük, hogy megtörténhet a nagy áttörés”

Deli Soma és Nóvé Soma – Middlemist Red

  • Soós Tamás
  • 2021. január 13.

Zene

Négy év és egy elmélyült alkotói válság után, decemberben hozta ki új lemezét a neopszichedelikus zenék hazai forradalmát berobbantó Middlemist Red. A spagettiwesternek világát megidéző The Other Side of Nowhere kapcsán elakadásról, újrakezdésről és a megcélzott világhírnévről is beszélgettünk a zenekar két tagjával.

Magyar Narancs: Ha nem is készült olyan legendásan sokáig, mint a Chinese Democracy, az elmúlt években sokat szabadkoztatok amiatt, hogy miért nincs új Middlemist Red-lemez. Miért nem volt?

Nóvé Soma: 2016-ban hoztuk ki a második lemezünket, a Ripple Soult, amelyen több szintetizátorral, kicsit new wave-esebb irányba mentünk el, és egy évig próbáltunk, hogy jól tudjuk előadni az új dalokat. Majd eltelt két év, amikor már gondolkoztunk a következő lemezen, de nem találtunk rá egy közös irányvonalra. Sok minden megváltozott az életünkben, rajtam kívül mindegyikünknek fix munkahelye lett, és a barátságunk is meglazult. Ehhez jött az alkotói válság: egy-két számot sikerült írnunk, de nem tudtunk közösen gondolkodni, és új irányt találni a zenekar számára. Én időközben több új projektet is indítottam, amelyekben sok energiát fektettem abba, hogy minél koherensebb lemezeket tudjak írni, úgyhogy elkezdtem demókat rögzíteni egyedül, és a járvány első hulláma alatt össze is raktam az új Middlemist Red gerincét.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk