Elhunyt Kaszás Péter, több Zámbó Jimmy-dal szerzője

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 10.

Zene

Az alkotó, aki a Bukott diákot és az Egyszer megjavulok ént írta, életének 78. évében, szerdán hajnalban ment el.

 

Kaszás Péter 1946-ban Szeghalomban született. Zenészi pályáját fiatalon kezdte, a hetvenes években fellépett Németországban, Svájcban és Bulgáriában is. Hazatérése után megalapította a KP Zenei Stúdiót, ahol hangszereléssel és hangfelvétel-készítéssel foglalkozott.

A szakmában Kaszás Péter Sr.-ként ismert zenész számos hangszeren játszott, köztük dobon, hegedűn, gitáron és zongorán, és több zenei stílusban mozgott otthonosan. Az Artisjus több mint 560 szerzeményét tartja nyilván, jellemzően érzelmes, lírikus dal- és szövegvilággal.

 
Kaszás Péter dalszerző, producer
 

 

Ő írta Zámbó Jimmy legnagyobb slágereit: ezek közé tartozott a Bukott diák, a Szeress úgy is, ha rossz vagyok, a Mit akarsz a boldogságtól, a Bye-bye lány! és az Egyszer megjavulok én. Dalt szerzett Korda Györgynek, Aradszky Lászlónak, Komár Lászlónak, Kovács Katinak, Oszter Sándornak, Peter Srámeknek, Balázs Palinak és számos más ismert előadónak is.

Kaszás Péter Sr. munkásságát több díjjal is elismerték, megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét és a Huszka Jenő-díjat. Több albuma arany, gyémánt, illetve platina státuszt ért el. Fia, Kaszás Péter Jr. is zenei pályára lépett, dzsesszdobosként Fonogram-díjat kapott.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk