film - Az igenember

  • Balázs Áron
  • 2009. január 15.

Zene

Egyre ritkább az olyan vígjáték, amin tényleg betegre röhögheti magát az ember. Néha megmosolyogjuk ugyan a Fűrész-széria egy újabb részének világ körüli sikerét, de már nagyon jólesne valami fertőző kacagás.
Egyre ritkább az olyan vígjáték, amin tényleg betegre röhögheti magát az ember. Néha megmosolyogjuk ugyan a Fûrész-széria egy újabb részének világ körüli sikerét, de már nagyon jólesne valami fertõzõ kacagás. A sokak által õstehetségnek, még többek által a humor gumiarcú antikrisztusának tekintett Jim Carrey a 23-as szám setét borzalmai után ismét komolytalanabb vizekre evickélt. Az országos füllentõbõl krónikus igazmondóvá lett Hanta Boy okkal jut eszünkbe; a fásult örök tagadót beszervezi egy igenszekta: a térítést követõen minden szemenszedett hülyeségre egybõl biccentenie kell. Yeszelésre ítélt harsány fõszereplõnk fel- az alpári viccáradat pedig elszabadul. Élni kezd, és nem ismer lehetetlent: futás közben fényképezni, neten ismerkedni, Harry Potternek öltözni (minõ bátorság). Mindez azért nyomokban emlékeztet a keményvonalas Carrey-dolgozatokra, melyek gügyögéseibõl még Rowan Atkinson is sokat tanulhatott, most a meglett szomszéd hölggyel folytatott orális akcióból a Wayans fivérek meríthetnek. Az efféle tréfákhoz - ki gondolná - a Forrest Gump-i ütõdöttségen át vezet a gyermeki bárgyúsággal kikövezett filmbéli út; Carrey mentségére legyen mondva, hogy legalább tisztában van önnön kvalitásának limitjeivel. A szerelmi románcnak álcázott mozi értelmes pillanatait is agyoncsapja a leginkább ittas haverok közötti ökörködések során kiötlött gegek görcsös megvalósítására tett erõfeszítések dühödt elszántsága. Röhögni se merünk.

Az InterCom bemutatója

**

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!