rés a présen

„Generációs híd”

  • rés a présen
  • 2022. július 13.

Zene

Valde Orsolya, Jazzpiknik

rés a présen: Az idén tizedszer rendeztek Jazzpikniket. A program kezdetben a tömegfesztiválok alternatíváját kínálta. Ma is?

Valde Orsolya: Szerencsére nincs terjeszkedési lehetőségünk, Paloznak akkora, amekkora, és nem is érné meg nagyobbra tervezni. Szeretem, hogy ekkora, mindent elérek a kezemmel, így marad bensőséges az atmoszférája. Előadói tekintetben sajnálom néha, hogy kicsi a nagyszínpad kapacitása, mert jó lenne nagyobb neveket is hívni, de csak nagyon drága jegyárak mellett érné meg felléptetni őket, amitől azért tartunk.

rap: Vannak „korszakai” a rendezvénynek?

VO: Volt a Jazzpiknik hőskora, amikor még nagyon pici volt, mi pedig nagyon dilettánsok, iszonyú sokat nevettünk az akkor még összesen egy kollégámmal. A második korszaknak a 2014–2017-et mondanám, ekkor nagyot álmodtunk, és véres verejtékkel tanultuk a szakmát. Már volt nagyszínpadunk; kisszínpad kis probléma, nagyszínpad nagy probléma. A fellendülés korszakának a 2017-től máig terjedő időszakot hívnám, mert 2017-ben volt az első telt házas koncertünk, és úgy látom, akkor kerültünk fel a fesztiváltérképre. Bár egy évre megállított minket a járvány, mégis úgy érzem, hogy a 2021-es volt a legsikeresebb, legjobb hangulatú Jazzpiknik. Remélem, az idei ezt is felül tudja múlni, hiszen most lesz a 10. szülinapunk.

rap: Mikor és kivel indul az idei buli?

VO: Augusztus 4. és 6. között tartjuk az idei Jazzpikniket, és a nagyszínpadon Richard Bonával kezdünk az igazi dzsesszrajongók kedvéért. Utána az eddigi legnagyobb sztárunk, Emeli Sandé lép fel, akire azért esett a választásunk, mert nem retró sztár és többgenerációs slágerei vannak, amelyeket a tiné­dzserek is hallgatnak. Sok fiatal is jár már hozzánk, így nekik is szerettünk volna kedvezni, nem csak a szüleiknek.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk