Koncz Zsuzsa, Bródy, Lovasi, Presser Gábor - Ezernél is több zenész áll ki az SZFE mellett

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 4.

Zene

Tiltakoznak az egyetem autonómiájának drasztikus felszámolása ellen.

Egyetlen nap alatt több mint ezer zenész, zeneközeli háttérember és támogató írta alá azt a nyilatkozatot, amelyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem önkényes átalakítása és autonómiájának erőszakos felszámolása ellen tiltakoznak.

Az aláírók közt találjuk Koncz Zsuzsát, Bródy Jánost, Lovasi Andrást, Presser Gábort,

Herczku Ágit, Falusi Mariannt, Dés Lászlót, Péterfy Borit és sok más közismert zenészt.
Az aláírók határozottan tiltakoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem agresszív átalakítása, alapítványi, azaz magánkézbe adása és autonómiájának drasztikus felszámolása ellen. Szolidárisak az egyetem hallgatóival, tanáraival, a lemondott szenátus és a vezetőség tagjaival.
A teljes névsort itt lehet megtekinteni.
Közben erdélyi és corvinusos diákok is szolidaritást vállaltak az SZFE-vel.

 

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.