Krúbi kárpótlást ígért a biztonságiak „vérlázító erőszakossága” miatt

  • narancs.hu
  • 2024. január 30.

Zene

A kiemelt állóhelyre történő bejutás miatt kezdődött dulakodás a pénteki koncerten, ekkor került elő a sokkoló.

Krúbi elfogadhatatlannak tartja, hogy a Budapest Aréna biztosító személyzete néhány koncertlátogatót nem engedett be a szektorába, és hogy többek felháborodására „vérlázító erőszakossággal” reagáltak – írta kedd esti Facebook-posztjában a zenész.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a péntek esti koncertről a hét elején jelent meg egy videó, amin az látható, hogy a Valton egyik biztonsági őre sokkolót használt egy koncertlátogató ellen. Az áldozat az RTL Híradónak azt mondta:

„Az egyik sokkolás eredménye nagyon látszik, még most is, a felkaromon van két elég nagy lila foltom. A fojtószorítást éreztem nagyon, a torkom fájt, kívül és belül is.”

A konfliktus oka az volt, hogy a kiemelt állóhellyel rendelkező vendégeket a biztonsági őrök csak akkor engedték be abba a szektorba, ha a jegy mellett volt karszalagjuk is. A beszámolók szerint viszont nem mindenkinek jutott karszalag a kiemelt állóhelyes részre, miközben egyre többen akartak bejutni a szektorba. A biztonságiak ezért megerősítették a létszámukat, dulakodás alakult ki, és ekkor került elő a sokkoló is. A videón láthatón V. B. ellen elmondása szerint fojtogató szorítófogást alkalmaztak, majd barátjával együtt kivezették az Arénából.

A Telex kereste a Valtont és a Budapest Arénát is, de egyelőre nem érkezett válasz. Krúbi kedd esti posztja az első hivatalos reakció egy érintettől. A zenész azt írta, megtesznek mindent annak érdekében, hogy kiderítsék, „miért nem kaptátok meg a helyszíntől azt a szervezettséget és bánásmódot, ami elvárható lenne, és mellettetek kiállva bevetünk mindent, hogy megfelelő mértékű kárpótlásban részesüljetek.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.