lemez - BEST COAST: CRAZY FOR YOU

  • Soós Csaba
  • 2010. szeptember 16.

Zene

Az odáig rendben van, hogy az ember kitalálta magának a munkát; nem olyan rossz dolog ez, még pénzt is lehet vele keresni, arról azonban megfeledkezett, hogy mi lesz majd a nyárral. Az őszi-téli lucsokban nincs nagyon más választás: még egy nyomasztó irodában is gyorsabban telik az idő, amíg végre megjelennek az első tavaszi napsugarak.
Az odáig rendben van, hogy az ember kitalálta magának a munkát; nem olyan rossz dolog ez, még pénzt is lehet vele keresni, arról azonban megfeledkezett, hogy mi lesz majd a nyárral. Az õszi-téli lucsokban nincs nagyon más választás: még egy nyomasztó irodában is gyorsabban telik az idõ, amíg végre megjelennek az elsõ tavaszi napsugarak. De hát istenem, a nyári hónapokban mennyi minden egyebet is csinálhatnánk! Persze most lehetne jönni a nyári szabadságolás ócska érvével, de tudjuk jól, hányszor, de hányszor átkoztuk már el Közép-Európát, amikor beütött valami mediterrán ciklon, és tönkrevágta a remegve várt egy-két hetünket. Nos, az ilyen reménytelen helyzetekben jönnek jól a felhõtlen nyári poplemezek.

Mint például ez itt. A kaliforniai Best Coast a pár számmal korábban bemutatott Wavves farvizén beevickélt zajos lo-fi zenekarok egyike, annyi különbséggel, hogy itt kicsit kevesebb a dalokra rátapadt kosz, és hangsúlyosabb a 60-as évekbeli girl group hatás; persze, hiszen egy lány, Bethany Cosentino vezeti, aki idõközben a Wavves-frontember Nathan csaja lett. Az mp3 blogokkal kelõk-fekvõk már tavaly nyár óta várják a bemutatkozást, és nagy csalódás alapvetõen nem éri õket, még ha kicsit egydimenziós lett is a cucc, és hiányozhat néhány korábbi kislemez, de egy nagy slágert (When I'm With You) meg még néhány emlékezetesebb dalt (Boyfriend, Our Deal) így is kapunk, és már ez is elegendõ ahhoz, hogy megfeledkezzünk arról, milyen hûvös-esõs volt is az idei nyár.

Mexican Summer, 2010

*** és fél

Neked ajánljuk