lemez - BEST COAST: CRAZY FOR YOU

  • Soós Csaba
  • 2010. szeptember 16.

Zene

Az odáig rendben van, hogy az ember kitalálta magának a munkát; nem olyan rossz dolog ez, még pénzt is lehet vele keresni, arról azonban megfeledkezett, hogy mi lesz majd a nyárral. Az őszi-téli lucsokban nincs nagyon más választás: még egy nyomasztó irodában is gyorsabban telik az idő, amíg végre megjelennek az első tavaszi napsugarak.
Az odáig rendben van, hogy az ember kitalálta magának a munkát; nem olyan rossz dolog ez, még pénzt is lehet vele keresni, arról azonban megfeledkezett, hogy mi lesz majd a nyárral. Az õszi-téli lucsokban nincs nagyon más választás: még egy nyomasztó irodában is gyorsabban telik az idõ, amíg végre megjelennek az elsõ tavaszi napsugarak. De hát istenem, a nyári hónapokban mennyi minden egyebet is csinálhatnánk! Persze most lehetne jönni a nyári szabadságolás ócska érvével, de tudjuk jól, hányszor, de hányszor átkoztuk már el Közép-Európát, amikor beütött valami mediterrán ciklon, és tönkrevágta a remegve várt egy-két hetünket. Nos, az ilyen reménytelen helyzetekben jönnek jól a felhõtlen nyári poplemezek.

Mint például ez itt. A kaliforniai Best Coast a pár számmal korábban bemutatott Wavves farvizén beevickélt zajos lo-fi zenekarok egyike, annyi különbséggel, hogy itt kicsit kevesebb a dalokra rátapadt kosz, és hangsúlyosabb a 60-as évekbeli girl group hatás; persze, hiszen egy lány, Bethany Cosentino vezeti, aki idõközben a Wavves-frontember Nathan csaja lett. Az mp3 blogokkal kelõk-fekvõk már tavaly nyár óta várják a bemutatkozást, és nagy csalódás alapvetõen nem éri õket, még ha kicsit egydimenziós lett is a cucc, és hiányozhat néhány korábbi kislemez, de egy nagy slágert (When I'm With You) meg még néhány emlékezetesebb dalt (Boyfriend, Our Deal) így is kapunk, és már ez is elegendõ ahhoz, hogy megfeledkezzünk arról, milyen hûvös-esõs volt is az idei nyár.

Mexican Summer, 2010

*** és fél

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.