Magyar Péter miatt üzent egymásnak Miklósa Erika és Rost Andrea

  • narancs.hu
  • 2024. május 24.

Zene

A lelkes fideszes Miklósa szerint Rost szakmai reputációja ment el rajta, hogy fellépett Magyar tüntetésein, Rost szerint viszont ő nem Magyarországon világhírű.

Nem várt üzenetváltás indult jött össze abból az opera világában, hogy Miklósa Erika a NER-propagandához tartozó Kontextus című műsorban kifejtette kolléganőjéről, Rost Andreáról, hogy „az a fajta művészeti reputáció, amit ő magával hozott eddig, az most egy tollvonással összeomlott”. Miklósa azért gondolja ezt, mert Rost már két alkalommal is fellépett Magyar Péter ellenzéki tüntetésein, és annak ellenére, hogy ő maga például probléma nélkül elment Orbán Viktor évértékelőjére idén is, pedig oda tényleg csak a leghűségesebb fideszeseket hívják. Az Index felhívta Rostot, aki finoman üzent kolléganőjének:

„Azt gondolom, hogy csak az kiabál, akinek ég a háza. Ez az én érzésem, nem is válasz, hanem reakció, mert nem akarok erre válaszolni. Méltatlan volna. Én nem egy Magyarországon világhírű énekes vagyok, hanem egy világon világhírű énekes. Remélem, hogy nem lesz ebből semmiféle cicaharc.”

Rost Andrea azt mondta a lapnak, méltatlan lenne, ha minderre hosszasabban is reagálna. 

Érdekesség, hogy olyan nagyon sokat egyikük sem kapott a NER-től:  az Operaház igazgatói pozíciójára tavaly mindkét énekesnő pályázott, de a szakmai zsűri döntését figyelmen kívül hagyva újra Ókovács Szilveszternek szavaztak bizalmat. Rost Andrea ezután nem írt alá szerződést a következő színházi szezonra az intézménnyel, Miklósa Erika továbbra is ott dolgozik. Utóbbit tényleg nem töri meg ez a rendszer, hiszen ezek szerint az sem változtatta kormánykritikus művésszé, hogy a köztévé például azért küldte el 2023-ban, mert zsűrizett az RTL egyik műsorában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk