Jazz a Dunán - nem mindennapi koncertre készül a Modern Art Orchestra

  • Támogatott tartalom
  • 2020. augusztus 19.

Zene

A Dunán hajózva és a folyóparton is koncertezik szombaton a Modern Art Orchestra, programjukban klasszikus jazz és lemezbemutató koncert szerepel.

Augusztus 22-én ismét különleges eseménnyel készül a Modern Art Orchestra. A zenekar a Nimród Rendezvényhajón áll színpadra a késő délutántól estig tartó Swingin’ On The Danube fesztivál programjával.

Az érdeklődők kétféleképpen vehetnek részt a programokon: a Duna három különböző pontján köt ki a hajó, ahol a partról hallgatva élvezhetik a muzsikát. Vagy regisztráció után a zenekarral együtt hajózva vesznek részt a fesztivál koncertjein.

A részvétel ingyenes, de augusztus 19. 23:59-ig mindenképpen regisztrálni kell!

A fesztivál első eseménye a MAO Creative Crew (MCC) elnevezésű program - Az MCC koncertek küldetése a Modern Art Orchestrától megszokott zenei színvonal és ízlésvilág bemutatása elsősorban a fiatalabb korosztály és a családok számára. Az interaktív előadásokon a közönség megismerkedhet a különböző hangszerekkel, a jazz hallgatásának szabályaival, megtudhatja, mi az improvizáció és hogyan lesz a káoszból értelmes és értékes zene – és mindezt könnyedén és szórakoztató módon egy zenés előadás keretein belül.

Az esti koncerteken Korb Attila – Swingin’ On The Danube című lemezének bemutatóját ünnepeljük. A másfél órás koncertprogram három budapesti helyszínt érint, megtöltve a kikötőket a Modern Art Orchestra térzenéjének hangulatával. A Batthyányi téri kikötő, a Dokk 11. és a Margitszigeti Silver Line kikötő megtelik majd Korb Attila klasszikus jazz műfajt idéző muzsikájával.

false

Kísérjétek figyelemmel az alább olvasható menetrendet, nem érdemes kihagyni ezt a különleges koncertélményt!

Modern Art Orchestra - Swingin’ on the Danube Festival

2020. Augusztus 22. / 4 helyszínen

1. MAO Creative Crew - Ifjúsági Koncert

Indulás: Augusztus 22. 17:30-18:30

Helyszín: Nimród Rendezvényhajó, Batthyány Téri kikötő (Silver Line kikötő, 47.5063393, 19.0398538)

 

2. MAO plays Attila Korb: Swinginon the Danube

Indulás: Augusztus 22. 19:00-20:30

Helyszín: Nimród Rendezvényhajó, Batthyány Téri kikötő (Silver Line kikötő, 47.5063393, 19.0398538)

 

3. MAO plays Attila Korb: Swinginon the Danube - Térzene

Időpont: Augusztus 22. 19:15-19:35

Helyszín: Dokk 11. (1052 Budapest, Jane Haining Rakpart)

 

4. MAO plays Attila Korb: Swinginon the Danube - Térzene

Időpont: Augusztus 22. 19:45-20:15

Helyszín: Margitszigeti Silver Line kikötő (Hajós Alfréd sétány 1., 47.5156446, 19.0432123)

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérjük, legkésőbb augusztus 20-ig jelezze az info [at] mao [dot] hu e-mail címen.

További információ a Modern Art Orchestra Facebook-oldalán.

Modern Art Orchestra

Modern Art Orchestra. 6,805 likes · 439 talking about this. Jazz és kortárs klasszikus zenei együttes Fekete-Kovács Kornél trombitaművész vezetésével.

Neked ajánljuk

Elszáll az Orion

„A témáról eddig még nem született átfogó kiállítás, amely ennyire komplex módon mutatná be a két háború közötti, metropolisszá nőtt Budapest világát” – olvasható a Magyar Nemzeti Galéria beharangozójában, ami alapján az intézmény nyári tárlata éppúgy lehet két­élű nosztalgiával átszőtt szemfényvesztés, mint az urbanizáció kelléktárának tételes feldolgozása történelmi tanulságokkal.

Zuhanástörténetek

„A Felfelé zuhanásban Kadarkai Endre a magyar popkulturális ikonok történeteit járja körül, akiknek életútja valamilyen tragikus fordulat kapcsán mélyzuhanást vett” – halljuk a nemrégiben indult riportsorozat bevezetőjében. Ígéretes felütés, de rejt magában rizikót. Rögtön a kérdés: mit is jelent egyáltalán az, hogy valaki „magyar popkulturális ikon”?

Élet, nagyság

Rengeteg kraft, nyitottság és bátorság van a szakmában, még a bérletrendszerben működő vidéki kő bábszínházakban is. Ám az erős mezőnyben is kiemelkedő volt a Free­szfe két előadása a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján, a nyolcéves kortól ajánlott A halhatatlanságra vágyó királyfi és a leginkább felnőtteknek, esetleg középiskolásoknak szánt Mundstock úr.

Az akasztott ember égő háza

Magyarországon a katolikus papság minden évben, Szent Miklós napján felszenteli a pálinkát. Magyarországon a miniszterelnök úgy akar újabb szavazókat felcsípni, hogy pálinkázós fotókat publikál magáról. A pálinka hungarikum, a hungarikum meg valamiféle pecsét, mely azt hivatott garantálni, hogy az illető produktum a földi javak legkiválóbbika, amelyet csak nekünk teremtett nagy jókedviben a szent atyaúristen.

Lendületből

Vasárnap több mint 50 településen pótolták a veszélyhelyzet miatt elmaradt időközi önkormányzati választásokat. Összesen 74 különböző választást tartottak, számos helyen ugyanis párhuzamosan lehetett voksolni polgármesterjelöltekre és egyéni képviselőjelöltekre. A választások többsége pártpolitikai szempontból érdektelen volt, mert csak független jelöltek indultak. Ahol viszont versenybe szálltak a pártok, ott elég egyértelmű kép rajzolódott ki az ellenzék folytatódó vesszőfutásáról és a Fidesz egyre nyomasztóbb fölényéről.

Jogfosztás után

Az amerikai legfelsőbb bíróság döntésével egyik napról a másikra illegálissá vált az abortusz jó néhány tagállamban, rövidesen pedig akár az államok felében lehet tiltott vagy erősen korlátozott ez a jog. Sokan attól félnek, hogy ez csak a kezdet: az eddig a tagállami jogköröket hangsúlyozó abortuszellenesek immár országos tiltást szeretnének, miközben más jogok is veszélybe kerülhetnek.

Együtt egymás ellen

Egy időben tartják 2024-ben az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat, ami tovább bonyolítja az ellenzék helyzetét. Vannak olyan polgármesterek, akik szerint minthogy eddig is nehezített pályán mozogtak, ezt a helyzetet is kezelni lehet majd.