rés a présen

Nem kell annyit cipekedni

Dj Titusz zenész

  • rés a présen
  • 2012. május 12.

Zene

rés a présen: A Tilos Rádió első lemezes generációjához tartozol. Hogyan látod ma az akkoriak szerepét a hazai zenei és bulikultúrában?

Titusz: A hősidőkre szívesen gondolok vissza, amikor elkezdtem partikon játszani. Akkor még a legtöbb ismerős, haver szemében a dj-zés cikis volt, mert az olyan "diszkós dolog" volt, és mi inkább alter/rock koncertekre jártunk. Az elején a bulijainkat magunk szerveztük (Dj Tadeusszal;X-lab), plakátoztuk, volt, hogy még a jegyeket is mi szedtük, ha nem volt rá ember, bátrak voltunk, és sok energiát toltunk bele, így lassacskán beindult a dolog. Aztán persze egyre több lett a dj és a parti.Ma már a dj olyan, mint a szakács vagy a szabó. A jelenlegi partikultúrát nem látom át, mert nem járok. A legtöbb régi dj-kollégám, aki még játszik, panaszkodik.

rap: Két zenekarhoz is kapcsolódsz. Miért száll be egy dj egy hiphop- és egy rockzenekarba?

T: A B‘lgának volt előttem házibulikoncertje, de az első saját dalok alapjait én csináltam, együtt kezdtünk klubkoncertezésbe, persze tilos rádiósok voltak ők is, onnan az ismeretség. A The Carbonfoolsbanalapító tag vagyok, azért hoztuk létre, hogy a dj-s dolgaimat koncertes, live actes módon színpadra vigyük. Aztán az idők során sokat változott:rockosabb, electropoposabb lett.

rap: Mikor láthatunk legközelebb?

T: A B‘lgával nyári szokás szerint folyamatosan járjuk majd a fesztiválokat, közben pedig folyamatosan törjük a fejünket újabb és újabb meglepetéseken. Azt, hogy éppen mikor merre vagyunk, ahonlapon és a Facebookon folyamatosan lehet követni.AThe Carbonfoolsnak is szépen alakulnak a klub- és fesztiváldátumai. Elkészült egy új dal is, amihez hirtelenjében forgattunk is egy klipet.A Clublights permierje a napokban lesz valamikor. Május 5-én pedig a Pecsában lesz egy "nagykoncert" különleges vendégekkel, haverzenekarokkal, sőt Supermannel a buli után még hajnalig dj-zünk is.

rap: Az önálló Chip Chip Chokas projekted hol tart?

T: Volt egy kis szünet, de most újra nekiállok, az első track a Bohemian Betyarz nevű indieromapunk formációval készül, hamarosan hallható lesz a neten, és talán pár rádió is játssza majd. A hagyományos cédémegjelenésben nem igazán gondolkodom, az is lehet, hogy az egész lemez számonként jön ki.

rap: Szimpla dj-ként lehet-e téged látni, hallani még?

T: A dj-zés ma már csak a hobbim, a sok koncert miatt csak ritkán nyergelem a korongokat, de még mindig imádom csinálni. Áttértem a digitális dj-zésre,ami kevésbé romantikus, de szeretem, mert kényelmes, nem kell annyit cipekedni. Ráadásul rengeteg és sokféle zene van nálam egyszerre, bármilyen bulit tudok csinálni pillanatok alatt.

rap: Vannak-e más terveid?

T: Nincsenek, egyelőre elég ez a három, de mint producer szoktam segédkezni más bandák lemezein is.

rap: Van olyan titkos tevékenységed, ami nem a zenéről szól?

T: Nincs, pláne titkos nincs, a hobbim a hangszerkészítés, és szeretek animációs videoklipeket csinálni, de az is zene.

Figyelmébe ajánljuk