Nem mindennapi koncertnek ígérkezik Aida Garifullina budapesti fellépése

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Zene

Puccini, Verdi, Gounod és Bellini legszebb áriáival lép fel kedden este a Margitszigeti Színház színpadán a világhírű sztárszoprán, Aida Garifullina.

Aida Garifullinát ízlése, stílusa, visszafogott érzelmessége, valamint természetes szépsége együtt teszi az opera egyik legelbűvölőbb alakjává: Placido Domingo a ma és a holnap legizgalmasabb operadívájaként szokta emlegetni. A tatár énekesnő karrierje valóban figyelemre méltó, hiszen amellett, hogy a 2013-as Operalia versenyen aratott győzelme óta már az operaszínpadok legkiemelkedőbb karmesterei, köztük Valerij Gergiev, Gustavo Dudamel, Zubin Mehta, Kent Nagano, Antonio Pappano, Yannick Nezet-Seguin és Placido Domingo zenei irányítása alatt énekelt, a klasszikus és modern zenei gáláknak, koncerteknek is állandó vendége. 2017-ben megjelent első lemeze, az AIDA, elnyerte az év legjobb szólóalbuma díjat, sőt, Rimszkij-Korszakov The Golden Cockerel című művének feldolgozásáért a legjobb operafelvétel kategóriában Grammy-díjra is jelölték. Mozivásznon is kipróbálhatta magát: Stephen Frears Florence - A tökéletlen hang című, Oscar-díjra jelölt filmjében, amelyben Meryl Streep és Hugh Grant mellett játszott.

A Margitszigeti Színház színpadán kiemelkedő eseménynek számít Aida Garifullina fellépése. Puccini, Verdi, Gounod és Bellini legismertebb, legnépszerűbb áriári csendülnek majd fel; olyan klasszikusok, mint a Je veux vivre, a Casta Diva, a Quando m’en vo’, vagy az O mio babbino caro. 

A kedden 20 órakor kezdődő koncertet a milánói La Scala zenekarának első oboistájából lett karmester, Pier Giorgio Morandi dirigálja. Duetteket is hallhat majd a közönség: a világhírű énekesnő partnere Brickner Szabolcs lesz, akivel a Bohéméletből és a Traviataból adnak elő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk