tévésmaci - A sül mindent átfésül

  • .
  • 2009. március 5.

Zene

November volt, cudar idő Szentpéterváron, Sztupa a szamovárral babrált, Troché jobban örült volna egy kis papramorgónak, meg is mondta. De hiába húzták az időt teázással, vodkászattal, hat órakor bele kellett ugrani a csizmába, aszt' föl a cobolybundát, sálat a nyakuk köré, és uccu.
Valaha talán képtár lehetett, ma viszont kétségkívül harcálláspont, ahova siettek - megrendítően nagy termek, természetellenesen túlfűtve. Régimódi posztóöltönybe csomagolt fiatal férfiak kerékpárral közlekedtek egyik helyiségből a másikba, hozták-vitték a leiratokat, egyik kézzel a lefűrészelt kormány csonkját markolva, a másikban pedig lobogtatva a pecsétes okiratot, amin még meg sem száradt a tinta. Mintha meg se' kottyanna nekik a borzasztó hőség. Tán megszokták, állítólag hatvan órája nem aludtak. De az is lehet, hogy csak a hideg, szeles (valamilyen csapadék is verte) utcáról betoppanó Sztupa és Troché érezte elviselhetetlennek a meleget. És a bunda, az usánka, a sál valahogy mégse akart lekeveredni róluk. Tán valami tudatalatti tartotta rajtuk, de kétszer is elhárították a kiskatonát, amikor odasündörgött hozzájuk néhány vállfával. "Húzz innen, Gyuszi bácsi!" - mondta Troché, aki néha hajlamos volt úgy viselkedni, mint egy átlagos magyar turista.

De én Smaci vagyok, nem turista, iszkoljunk tévézni!

Pénteken (6-án) a tv2 21.25-kor egy teljesen dögtelen remake-kel indít, az Alfie 2004-es kiszerelésével, az 1966-osban Michael Caine játszott, a mostaniban meg Jude Law - higgyék el, zéró a különbség. Az m2-n 22.45-kor az ugyancsak ekkortájt készült Edukators megy. A Duna tévé 21.00-kor a Bertoluccik közül is egy gyengébb eresztéssel próbálkozik, felteszem, úgy vannak vele, hogy Erdélybe jó az Az utolsó császár is.

Szombaton az RTL Klub 19.30-kor A maszkban együtt játszatja Zedet Redfooddal. A helyes megfejtők még épp elkaphatják velem a pálinkaszezon végét. Figyelem, segítek: Közönséges bűnözők; a Ponyvaregényt meg kitalálták maguk is. A Duna tv újabb kísérlete 21.55-re esik, a Melquiades Estrada három temetése és négy esküvőyeah. Az HBO-n 20.00-kor Párizs, szeretlek! Szerintem atom gáz Párizst szeretni, pontosabban nem nagy kunszt. Próbálná meg valaki Siófokot szeretni. De az Imposztorok a Filmmúzeumon 16.05-kor meg maga taff komcsi. Azt se volt épp túl könnyű szeretni. Mindegy, én csak tévézni szeretek.

Vasárnap a tv2-n 22.05-kor A bűn állomásai egy olyan amerikai krimi 2000-ből, ami tele van sztárral, akinek a nevét nagyon nem másolnám ide (Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix, Charlize Theron, James Caan, Ellen Burstyn, Faye Dunaway), mert az igazi információ James Gray neve, khm, a zsarufilmek híres rendezőjéről beszélünk. 0.15-kor ugyanitt az egyszerűen zseniális Acéllövedék! Olyan első háromnegyed órát, mint ami abban van, még nem csinált senki a moziban - jobb is. A hét kétségkívül leghülyébb címe a film+-n 15.45-kor kezdődő RRRrrrr!!!, mely fr. vígjátékban a nagy Gérard Depardieu szaggatja az istrángot. Az HBO 20.00-kor egy viszonylag friss giccsel jön, de leverjük, pedig az Egy botrány részleteiben Kate Blanchet és Judy Dench homorítanak.

Hétfőn a tv2-n, vagyis kedden: 0.45-kor az Angyalszív című világhírű álfilm, melyben asszem maga az ördög is fellép, roppant ciki hosszú körme van, és kéken esik az eső New Orleansban. Az HBO-n pedig egy sajna bebukott, de roppant ígéretes magyar kísérlet 23.45-kor, a Zuhanórepülés, nekem az tetszik legjobban benne, hogy: diszkóbaleset, diszkóbaleset, meg persze a jámájikaji csicska (a trombitás rokona lehet, egy jófej, nem vitás).

Kedden az m1-en 23.35-kor kötelező az újszülötteknek: Szigorúan ellenőrzött vonatok. Az HBO 19.10-kor a Szkafander és pillangót nyomassa, melyben diktálunk. Lesz végre film+2 is, de csak miattam: 17.05-kor Esküvő (és temetés) monszun idején.

Szerdán az m1-en 0.10-kor a legjobb Menzel-film, a Bűntény a mulatóban. Tudják ezt a kedves vásárlók is: Suchy és Slitr, a két Jirí, az már három Jirí.

Csütörtökön a legjobb malacfilm a tv2-n 12.45-kor: Babe, majd ugyanitt a legrosszabb rómais, 21.25-kor a Gladiátor.

Aki sokat néz tévét, megnézheti magát!

Figyelmébe ajánljuk