web - PWNED ON CAMERA

  • Kovács Bálint
  • 2009. augusztus 20.

Zene

Valamelyik hitelkártyacég reklámja hirdette anno, hogy a meccsre a belépő 10 dollár, a kürt 5 dollár, a kóla meg kettő, az első gól megszerzése viszont megfizethetetlen élmény - vagy valami ilyesmi. Ebből lett az internet talán máig legnagyobb lavinája: tucatjával küldözgették körbe a partifotókat olyan kommentárokkal, mint "Új ruha: 100 dollár.
Valamelyik hitelkártyacég reklámja hirdette anno, hogy a meccsre a belépõ 10 dollár, a kürt 5 dollár, a kóla meg kettõ, az elsõ gól megszerzése viszont megfizethetetlen élmény - vagy valami ilyesmi. Ebbõl lett az internet talán máig legnagyobb lavinája: tucatjával küldözgették körbe a partifotókat olyan kommentárokkal, mint "Új ruha: 100 dollár. Új cipõ: 150. Csak a kép elõhívásakor észrevenni, hogy a háttérben két férfi smárol: megfizethetetlen." Ehhez hasonló pillanatokat gyûjt a Pwned On Camera is - de kifejezetten egy témára szakosodva.

Mit gondolnak, mi a másik szereplõje annak a fotósorozatnak, aminek az elsõ képén Fabian Wegmann teker a Tour de France-on, a másodikon teljes felsõtesttel hátrafordul, a harmadikon meg nagyon kaján vigyorral az arcán néz újra elõre? És mi az, amitõl egy egész díszsorfalnyi katona hátat fordít a politikusnak? Igen: a válasz az elõbbi esetben egy, az utóbbiban kettõ (igen kurta miniszoknyát viselõ) hölgy. És ami mindig megfizethetetlen: az arckifejezések.

Van, aki egy falatnyi bikinibe feledkezik bele úgy, hogy nem veszi észre azt sem, ha lefotózzák, és olyan képet vág, mintha egy különösen összetett barokk festmény elõtt vetne számot az élet értelmérõl alkotott elképzeléseivel, de a blog kétségkívül legjobb fotója az Isten ajándéka címû: a szélben Marilyn Monroe leghíresebb fotóját "megidézõ" nõ mellett elsétáló pap arckifejezésével hiába is próbálja tagadni, amit a kicsavarodott testtartása tesz nyilvánvalóvá.

És persze ott vannak a pofátlanok is, akik az unalmas konferencián gépüket az asztal alá tartva próbálnak informálódni a szemközt ülõ nõ szoknyájáról, ám végül egy szorosan összezárt lábat és egy térdmagasságban kinyújtott középsõ ujjat örökítenek meg - abból nem eszel, perverz. A tanulság: senki sem ártatlan. Se Bruce Willis, se a Mikulás, se az ötévesek. És a profi sportfotós se mindig a dupla rittbergert fotózza a mûkorcsolya-vb-n.

http://pwnedoncamera.com

*****

Figyelmébe ajánljuk