A szerk.

A hasa nem lehet ellenzékben

A szerk.

Ki fogja ezt megmondani neki? – pillantottak egymásra félve a spin doktorok. Neki? Ugyan már, el sem jutunk hozzá, már a Rogán a fejünket fogja vétetni.

Jaj, mi lesz velünk – így siránkoztak a spin doktorok, pedig nem kaptak nehéz feladatot, csupán annyi volt az elvárás tőlük, hogy megállapítsák, miben a legjobb Orbán Viktor, hogy azután e legjobb tudására, tehetségére, képessége köré építsék fel a 2022-es, döntő fontosságú választás kampányát. Találják meg azt, hogy mit üzenjen Orbán Viktor a magyaroknak.

A spin doktorok átnyálazták a főnök egész életművét az általános iskolától a katonaságon át Oxfordon keresztül egészen a számos miniszterelnökségig. Munkájuk során felmerült például a lopás, hogy abban jó-e a célszemély. Dehogy, végtelenül béna abban, meg sem próbálta soha, itt áll csurdén majd’ hatvan­évesen, s nincs egy fillér megtakarított vagyonkája, semmi, de semmi tényleg, s az is Mészáros Lőrinc nevén. Tényleg, lehetne abban jó, hogy ő hasonlít legjobban Mészáros Lőrincre! Nem, nem lehet, mert az ugyan elképzelhető, hogy külsőre stimmelne, de te lecseréltetnéd vele a bojleredet? Na, ugye – és itt kuncogtak a spin doktorok, mert azt hitték, hogy nem látja őket senki. S így ment ez: sorra jöttek a jobbnál jobb felmerülések, kisvonatozás, foci, ki tud többet Oroszországról, utcai harc, ruhaviselés, kézcsók… érdekes, a kormányzás nem volt köztük, de mégis mindegyiknél volt valami apróság, mely miatt kétség támadt a kampány-előkészítő teamben, hiába, nagyon hiányzott közülük Finkelstein. Aztán egyszer végre valaki a homlokára csapott. Megvan!

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk