A szerk.

A tarhás

A szerk.

Fogy a pénz. És bár az orosz segítség Orbánéknak továbbra is megfelelne, az se lesz – Moszkvának az elkövetkezendő évtizedben alighanem kisebb gondja is nagyobb lesz annál, mint hogy euró- vagy dollármilliárdokat fektessen európai hasznos idiótáiba.

A NER pénzigénye viszont, a piramisjátékokhoz hasonlóan, egyre nő. Mit tesz erre Orbán? A küszöb alatt visszakúszva pénzt kér azoktól, akik ellen nagy hanggal szabadságharcot vív jó évtizede. A kuncsorgást igen nagy önérzettel adja elő, és a korábbinál is nagyobb összegért tartja a markát.

A 444 információi szerint Orbán a múlt pénteken levelet írt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, hogy a magyar kormány mégis igényt tart arra a forrásra, amelynek nagy részéről tavaly eleve lemondott azzal az indokolással, hogy nem akarja eladósítani az országot. A Covid-járvány okozta visszaesés kompenzálásáért létrehozott 750 milliárd eurós keretösszegű uniós helyreállítási alapról van szó, amelyből a tagországok meghatározott szabályok és felhasználási feltételek szerint hívhatják le a nekik járó részt. Ennek egyik része vissza nem térítendő támogatás (Magyarország esetében 7,2 milliárd euró), a másik pedig kedvező kamatozású hitel (10 milliárd euró).

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk