A szerk.

Beefben Verával

A szerk.

És most következzenek belföldi híreink! A mögöttünk álló hétvégén négy fontos esemény is történt hazánkban. Ezek sorrendben.

Magyar Péter és hívei ismét nagylétszámú tüntetést tartottak, ezúttal a Kossuth téren.

Gyurcsány Ferenc ismét Facebook-poszttal jelentkezett.

A Momentum összezördült Tóth Vera énekesnővel vagy a férjével, esetleg mindkettőjükkel, mindenesetre az énekesnő jelentette fel a pártot.

A Kutyapárt kifestett egy buszmegállót.

Mind közül Magyar megmozdulása volt a legnépesebb, de azzal az imént már foglalkoztunk. A legunalmasabb kétségkívül Gyurcsány Ferenc akciója volt; terjedelmes írásában kábé annyit közölt, hogy ő és hívei már akkor is utálták Orbán Viktort, amikor Magyar Péter még szerette, s különben is ő nem alkuszik. Vagy ők nem alkusznak… Innen is köszönjük az információt, elnök úr. A legsikeresebb nekiveselkedés kétségkívül a Kutyapárté volt, annak az értékéből szemernyit sem von le az, hogy hazai pályán, a XII. kerületben vitték véghez. A buszmegálló tényleg szép lett, méltó régi nagy híréhez, hiszen a Kutyapárt – a viccelődésen túl – eddig is a buszmegállók kifestésében volt a legerősebb, ráadásul ez most felülmúlta minden korábbi sikerüket. Nem elég, hogy a miniszterelnök fővárosi házának közelébe merészkedtek, de a megálló falán még meg is örökítették – Lego-figuraként! – a kormányfőt, továbbá Szijjártó Pétert, Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát (reá mondjuk a kontextusból következtettünk). Nem csoda hát, hogy a jól elvégzett munka után a tagság majd’ teljes egésze beállt pózolni egy szép felvételhez, bár lehet, hogy voltak köztük passzivisták is.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk