A szerk.

El a kezekkel!

A szerk.

Igen, el a mocskos kezekkel a magyar katolikus anyaszentegyháztól! Nem tűrjük tovább a zaklatást, az abúzust, a papság könyörtelen üldözését! 

Nem hagyjuk, hogy Mária országából mindenféle pária országa legyen!

Most is mi derült ki a 444.hu – e sorok írásakor két napja publikált – hosszú tényfeltáró cikkéből (és ez még csak az első rész)? Hát az, hogy a rendőrségnek kellett közbelépnie, hosszas és többszöri főpapi sürgetésre – magától Erdő Péter prímás jobb kezétől, a helyettesétől is érkezett feljelentés –, hogy lekapcsoljanak egy gátlástalan zaklatót, aki a tavaly augusztus 20-i perdöntő főmise megszentségtelenítésére készült. A rendelkezésünkre álló adatok szerint kétségtelenül fondorlatos módon, tudniillik, e célból nemhogy felkereste a lakóhelyéhez legközelebb eső kisboltot, de ott még kiflit is vásárolt. Zsákmányával és feleségével épp hazafelé tartott (a vak is látja, hogy megtévesztésből nem a főbazilika irányába), de az éber magyar rendőrségen nem tudott így sem kifogni. Két autóval csaptak le rá öten, vezetőszárra fogták és bezsuppolták. A rendőrségen meg csak eltelt valahogy a csermelyléptű idő, míg rendben véget ért a nagymise, s nyugodtan távozhattak a főméltóságú papi és világi uraságok. Lehetett végre rabosítás után hazaküldeni a divernyákot. 

Nem volt ám ez mindig így, mert a megrögzött bajkeverő korábban már súlyosan megzavarta többek közt a magyar katolikus egyház fejének, Erdő Péternek is a miséjét, de annyira, hogy a végén a főpap nem is ment végig a hívek sorfala közt, hanem titkon, a hátsó ajtón kellett kimenekíteni, s nem is a saját kocsiján oldott kereket, hanem egy másikon, hogy ezzel is védelmezzék. 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk