A szerk.

Közös elszánás

A szerk.

Kedd délután az Országházban a közös kormányzás alapelveiről írtak alá nyilatkozatot az ellenzéki összefogásban részt vevő hat párt vezetői.

Az alapelveket is hat pontban foglalták össze, így mindegyik szervezet képviselője ismertethetett közülük egyet, mégpedig a szívéhez, s még inkább a pártja karakteréhez és potenciális szavazóihoz legközelebbinek gondoltat. Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet az ország és a bolygó jövőjét is szem előtt tartó kormányzást, Fekete-Győr András (Momentum) valódi polgári demokráciát ígért szabad egyénekkel, sajtóval, tudománnyal, Szabó Tímea (Párbeszéd) mindenkinek alanyi jogon járó ingyenes és jó minőségű egészségügyről meg oktatásról meg gondoskodó társadalomról beszélt, a szocialista Kunhalmi Ágnes pedig arról, hogy tisztességes munkáért tisztességes bér jár. Gyurcsány Ferenc (DK) hazafias és európai szellemű kormányzást sürgetett, a jobbikos Jakab Péter meg kijelentette, hogy a leendő kormányuk nem a hat párt, hanem 15 millió magyar kormánya lesz.

Ezeken a mondásokon elég könnyű lenne gúnyolódni, de ugyanilyen ostobának kellene lenni ahhoz, hogy a fellengzősségük vagy a közhelyességük miatt ne lássuk meg a legfontosabbat.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk