A szerk.

Mert azt mondta

A szerk.

A napokban ünnepelte a honi sajtó Szájer József ereszes akrobatamutatványának egy­éves születésnapját. Mi pedig egy éve hallgatjuk már, valahányszor ez az emlékezetes eresz szóba kerül, azt a Fidesz legtetejéről elhintett világmagyarázatot, hogy Szájer lebuktatása „titkosszolgálati akció” volt – mintha úgy nem érne.

Mintha úgy nem kellene figyelembe venni, mintha azzal pont a lebuktatói diszkreditálták volna magukat. Mintha a titkosszolgálat kéredzkedett volna hívatlanként egy gangbang partira, satöbbi, satöbbi…

Lehet, hogy titkosszolgálati akció volt, lehet, hogy zongoraláb vagy valami más, ugyanúgy nem tudunk róla semmit, mint a Fidesz kétségbeesett megmondóemberei, annyi csak a különbség, hogy minket nem is nagyon érdekel. Ugyanakkor jelen történetünk kedvéért tíz percre fogadjuk el, hogy az volt. Titkosszolgálati. Akció.

Nos, annak is elég jó volt. Volt egy csávó, akiről hosszú ideje sokan tudták, hogy bármily vehemensen is prédikálja a vizet, ő maga akkor is bort iszik, úgyszólván nyakló nélkül, a lehető legnagyobb szemérmetlenséggel. Amikor ő és politikai futtatója nagyon elszemtelenedtek, a csávót tetten érték. Megszégyenült ő is, a szervezet is, melynek magas rangú képviselőjeként pityizált, de legfőképpen Orbán Viktor szégyenült meg, oszt’ jónapot. Mindenki hazament, volt, aki le is zuhanyozott, az élet ment tovább, Orbán kihátrált az EU-s költségvetés vétójából, Szájer eltűnt a balfenéken, alighanem örökre.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk