A szerk.

Nem pediglen vizet

A szerk.

„Ha megöregszem, pincét akarok, ezt már szilárdan elhatároztam. Semmi mást nem akarok az élettől. A pince helyét is kinéztem, nem messze otthonomtól: gyalog járok majd ki, s vigyázok, hogy a környékbeliek, bortermelők, gyümölcsöskertek tulajdonosai, vincellérek ne tudjanak meg semmit városi múltamról.”

„Ha megsegít a vaksi sors, hetvenéves koromra tisztességes emberek a maguk világából való tisztességes embernek tartanak majd, tehát bortermelőnek…” – írta valamikor Márai Sándor, de nem tudta, hogy némileg szivárványosra hangszerelt mondatait egyszer valaki komolyan veszi, hovatovább szó szerint érti. Hogy tudniillik így kell ezt csinálni, mert ez ám a nagy élet.

Azért vigyázzunk ezzel a szó szerint vétellel, nem is csak a tisztesség emlegetése miatt, de például Bordeaux (hogy csak egy hasunkra ütött példát mondjunk hirtelen) sincs mindegyikünk otthonától úgymond nem messze. Ám ha egy csinos Falcon fedélzetén reppenünk oda, pont a felcsúti Puskás Ferenc repülőtérről (hogy megint csak random példával hozakodjunk elő), akkor már nem is olyan messzi az a messzi. Apropó, Falcon. Azt írja az újság, hogy „a miniszterelnököt és a kormány tagjait is rendszeresen szállító 606-os jelzésű honvédségi Falcon” vasárnap Bordeaux-ban járt. Megesik az ilyesmi, nyilván elég sűrűn is.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk