A szerk.

Rájár a rúd Lölőre

A szerk.

Bántják a Lölőt. Szegény Lölő, mi lesz vele? Először az ősi fészekben, Tusványoson ment neki a jó nevű pártoperatőr, Pesty László, hogy a Lölő-jelenség erre meg arra, hogy micsoda egy fertelem az már, „lopunk, csalunk, zsarolunk, hazudunk”.

Ezen még szépített valamit, hogy számos magyarázkodásai során nevezett azt találta mondani, hogy szerinte Szíjj László a Lölő – de ezt valószínűleg még Lölő sem hitte el, Szíjj meg még annyira sem. Aztán valamelyik keresztény legényegylet táborozásán valamelyik legény szegezte neki Gulyás Gergely miniszterelnöki miniszternek a Lölő bűneit. Vagyis így maradt meg a Lölőt érő későbbi pergőtűzben. De mi adjuk meg a bátorságnak, ami jár neki. Tóth Bálint pontosan azt mondta a reformátusok zánkai táborának Csillagpont Fesztiválján, hogy „követelem a magyar keresztény ifjúság nevében, hogy tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje a politikából”, illetve még azt is, hogy „Mészáros Lőrinc és Tiborcz István vagyonának gyarapítása bűn” (kiemelés tőlünk). Erre mondta azt nagy okosan Gulyás – aki abban az életszakaszában még nem tudta értelmezni Pesty szavait, de Tóthét simán –, hogy akkor lenne jó világ, ha térdig járnánk a Mészáros Lőrincekben, s lenne belőlük vagy harminc-negyven darab. Erre most, hogy Németh Dániel fotósorozatának sokkoló hatása alatt az összes magyar bulvárlap összes Riviérán nyaraló szemfüles munkáslevelezője telefonos fotókat készít a Lölő legújabb jachtjáról, szóval erre most nekimegy Gulyás is, és azt mondja, hogy „kisebb hajó, nagyobb szerénység” szükségeltetne ezekben a nehéz, válságos időkben, amikor összetartania kéne a magyarnak. Na jó, de ennyire összetartani? Hogy férne már el negyven Lölő, negyven Andi, negyven pereputty és negyven retyerutya egy kisebb hajón?

Száz szónak is egy a vége, rájár a rúd Lölőre. Ha ez így folytatódik, még a Hír Tv fenevadai is kikezdik. Az meg tényleg több lenne a soknál. Hisz már most megsajnáltuk. Áll szegény a parton a baszom nagy jachtja mellett keserves pofával, áll a legszebb nyári gatyájában, valami világmárka feliratú trikóban, lábán papucs vagy szandál, Andi motoz a háttérben, ő meg néz valahová a semmibe. Hátha ott van, vagy onnan jön elő a Viktor, és megmagyarázza, hogy miért. Hogy miért pont őt? Miért bántják, hisz ő nem csinált semmit, semmi mást, mint amit szokott! Most az a baj, hogy egy számmal nagyobb jachtot vett fel, mint legutóbb? Vagy mi? Miért, Viktor? Miért bántotok? Nem emlékszel, hogy én mindig megvédtelek, amikor a többi gyerek meg akart verni a sok szemétkedésedért? Viktor…

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Meghalt Paul Auster

  • narancs.hu

Az amerikai író 77 éves volt, súlyos beteg. Három éve az unokáját, azután a fiát veszítette el.