„10 év múlva ki fog rólam tanítani?” – Köztéri szobroknál akciózott a Momentum

  • narancs.hu
  • 2023. június 17.

Belpol

A Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX pénteken és szombaton országszerte táblákat helyezett ismert magyarok költőket, írókat, államférfiakat ábrázoló köztéri szobrokhoz, összesen 49 településen.

A táblákon a „10 év múlva ki fog rólam tanítani?” szöveg áll, utalva arra, hogy az oktatás súlyos válsága miatt lassan alig marad tanár a magyar iskolákban. Budapesten a Hősök terei szobrok nyakába is tábla került.

 
Hősök tere
Fotó: Momentum TizenX
 

 
 
"10 év múlva ki fog rólam tanítani?" - üzeni Szabó Magda debreceni szobra
Fotó: Momentum TizenX
 

Borsik Viktor, a Momentum TizenX elnöke elmondta:

„Súlyos válságban van a magyar oktatás, aminek az egyik legjobban észrevehető tünete a súlyos tanárhiány. Lassan tényleg ott tartunk, hogy nem lesz, aki tanítsa a jövő generációit. Nem lesz, aki tanítsa a jövő generációt a nagy magyar költőkről, írókról, zeneszerzőkről, történelmi hőseinkről. Nem lesz, aki megtanítsa őket arról, hogy ki volt Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, József Attila. Akciónkkal erre hívjuk fel a figyelmet.”

Hozzátette, hogy a Momentum indítvánnyal fordul az Európai Bizottsághoz, hogy kössék az uniós pénzek kifizetését a státusztörvény visszavonásához, az 50%-os pedagógus-béremeléshez és az oktatás reformjának megkezdéséhez.

 
 
Weöres Sándor szobra Pécsett
Fotó: Momentum TizenX

A Momentum ezeken a településeken helyezett ki táblákat: Ajka, Baja, Balatonfüred, Békéscsaba, Biatorbágy, Bordány, Budapest, Bük, Csömör, Debrecen, Deszk, Domaszék, Dunakeszi, Dunaújváros, Ecser, Eger, Fót, Gödöllő, Gyula, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Jászapáti, Jászberény, Jászjákóhalma, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Komló, Mezőszentgyörgy, Mezőtúr, Miskolc, Nagykanizsa, Nagykőrös, Oroszlány, Pátka, Pécel, Pécs, Pomáz, Pusztaszabolcs, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szentgotthárd, Szolnok, Szombathely, Tata, Tatabánya, Törökbálint, Vanyarc, Veszprém.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk