Hiába volt a vita: a fideszes képviselő azzal zárta, hogy komoly érv nem hangzott el az ellenzék oldaláról

  • narancs.hu
  • 2023. június 17.

Belpol

Takács Péter arra utalt, hogy úgyis a Belügyminisztériumban születik meg a döntés.

Szombaton fél tízkor, csaknem tizennyolc óra után véget ért a státusztörvényről – más nevén a bosszútörvényről – szóló vita. Tegnap este több ezren vonultak utcára a törvény elleni tiltakozásul, az Országgyűlés plenáris ülése kivételesen hosszúra sikeredett.

A 24.hu összefoglalója szerint Tordai Bence (Párbeszéd) tegnap este arról beszélt, hogy ha egy kicsi jószándék lenne a kormányban, akkor ezt a javaslatot nem fogadná el, és felolvasta egy tanár felmondó levelét. Szabó Tímea (Párbeszéd) ugyancsak egy pedagógus esetét ismertette Balatonalmádiból, akit érettségi közben rúgtak ki.

 
Tordai Bence, a Párbeszéd vezérszónoka felszólal a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. június 16-án.
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
 

 

A momentumos Orosz Anna szerint a státusztörvény a maradék jó tanárokat is elüldözi majd a pályáról.

A fideszes Hollik István azt mondta, az ellenzék azért ment be a parlamentbe, hogy hangulatot keltsen, és ellenpéldaként Hiller Istvánt (MSZP) dicsérte.

Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár délután 4-kor expozét tartott, majd este 11 órakor is felszólalt, és a tanári fizetésekkel kapcsolatban azt mondta, a teljesítménybérezés tudja majd rendezni azt, hogy az iskolák a munkaerőt biztosítsák.

Számos felszólaló után reggel Takács Péter egészségügyi államtitkár zárta le a vitát, amikor azt mondta, a 18 órán át tartó vitában „új, komolyan vehető érv nem hangzott el az ellenzék oldalról”, és arra utalt, hogy amúgy is felesleges volt a parlamenti ülés, hiszen a szükséges egyeztetéseket (amiket amúgy, tesszük hozzá, még látszategyeztetésnek tekinteni is nehéz) a Belügyminisztérium lefolytatta a javaslatról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk