Így edzi Csepelt Németh Szilárd

Szomszédok

Belpol

Németh Szilárd csepeli sportbirodalmában van a dél-pesti tankerület irodája, mert állítólag az illetékes önkormányzatok nem biztosítottak erre helyet. Az egykor kormánypárti csepeli kerület­vezetés szerint ez nem igaz. És támogatnák a Csepel SC-t is, ha átlátnák a klub működését.

A Fidesz-alelnök Németh Szilárd érdekeltségébe tartozó Csepel SC Béke téri sporttelepén bérel irodát a Dél-Pesti Tankerületi Központ. Az épület 2023. októberi átadóján a vendégek közt megjelent Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Tóth János, a tankerület igazgatója. Az eseményen a Fidesz-alelnök azt mondta, hosszú évekig „elképesztően méltatlan” körülmények között működött a Dél-Pesti Tankerületi Központ, de most „nagyon erős összefogással” új épületet kapott a Csepel SC területén. (Németh Szilárdra az átadásról tudósító MTI „Csepel kormánypárti országgyűlési képviselőjeként” hivatkozott, holott a Fidesz – listán a parlamentbe bejutó – alelnökét 2014 óta háromszor is legyőzte az egyéni választásokon az ellenzéki Szabó Szabolcs.)

A kisgömböc

A különböző érdekeltségei révén Németh Szilárd valóságos birodalomnyi ingatlanterület felett rendelkezik Csepelen. „Hatalmi centrumot alakít ki a KIMBA alapítványából, és ezért van ott a tankerület” – vélekedett egyik forrásunk a három kerület oktatásügyét felügyelő szervezet iroda­választásáról.

Egy 2016-os kormányhatározat értelmében a Németh Szilárd elnökölte Magyar Birkózó Szövetség 2 milliárd forintot kapott egy csepeli birkózóakadémia létesítésére. Németh 2017-ben alapította meg a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, azaz a KIMBA elődjét, ez lett a 2 milliárd forint kedvezményezettje. A csarnok végül 4,5 milliárdból valósult meg.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?