100 literben limitálta a MOL a nagynyomású kútoszlopain vásárolható gázolaj mennyiségét

Belpol

A fuvarozók szerint így ők pont karácsony előtt maradnak üzemanyag nélkül.

November 18-tól 100 literben limitálta a MOL a nagynyomású kútoszlopain vásárolható gázolaj mennyiségét. A korlátozás azokat a személy- és áruszállító vállalkozásokat sújtja, amelyek március óta már nem ársapkás, hanem piaci árú üzemanyagot vásárolnak, s munkaeszközükhöz csak dízel üzemanyagot használnak - hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete.

A szervezet kiemelte, hogy 100 l üzemanyag nem fedezi egy tehergépjármű napi fogyasztását sem: az elletási lánc működését garantáló kamionok ennyi üzemanyaggal legfeljebb 300 kilométert tehetnek meg. A szervezet szerint ez a korlátozás arra kényszeríti a saját kúttel nem rendelkező, kisebb vállalkozásokat, hogy naponta többször küldjék a járműveiket tankolni, ami jelentős időkiesést és felesleges kilométereket - költséget - jelent, továbbá tervezhetetlenné teszi a gépkocsivezetők munkaidejét.

 A szervezet a a közleményben kéri a MOL-t és a kormányt, hogy a korlátozást gondolják újra, és a szankcióval ne a magyar közúti áru- és személyszállító vállalkozásokat sújtsák.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk