161 milliós kampány, 15 milliós krumpliosztás - esnek ki a csontvázak a korábbi kerületvezetések szekrényeiből

  • narancs.hu
  • 2019. december 18.

Belpol

Újbudán és Erzsébetvárosban is vannak gondok.

Esnek ki a csontvázak a korábbi kerületvezetések szekrényeiből, derült ki egy szerdai háttérbeszélgetésen.

László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere elmondta, hogy a kerület előző vezetése nagyjából 161 millió forintot költött a korábbi polgármester, Hoffmann Tamás kampányára, idézi a Népszava. A lap megjegyzi, a kerületben kedvezményes krumpliosztás volt szeptember végén, az akciót szervező céget azonban nem fizették ki, ezt László Imrének kellett megtennie, az összeg 15 millió forint volt. Az is kiderült, hogy a kerületben kedvezményes LED-izzó juttatás is volt, ehhez az érdeklődőknek regisztrálniuk kellett, ez 12 millió forintba került Újbudának.

László Imre azt is elmondta, hogy október 15-17-e között négy építési engedélyt adott ki az önkormányzat, egy nappal később egyetlen döntéssel 625 új lakás építését engedélyezték. Hoffmann Tamás október 16-án egy 80 négyzetméteres üzlethelyiség eladását írta alá, a Villányi úton található ingatlan ára négyzetméterenként 359 ezer forint volt, ez irreálisan alacsonynak tűnik.

Az új polgármester hozzátette, a kerület beépítettsége miatt a családi házak kivételével engedélyeztetési tilalmat rendelt el.

Vannak gondok Erzsébetvárosban is, Niedermüller Péter elmondta, lakáskatasztert kellett készíteniük (eddig ugyanis nem volt), ami alapján kiderült, hogy 460 üres önkormányzati lakás van a VII. kerületben, ebből egyik sem lakható. Továbbá az is kiderült, hogy egy rendelet értelmében előfordulhatott olyan, hogy egy 30 milliós lakást nagyjából 6 millióért megvehettek, majd néhány nappal később piaci áron továbbértékesíthették. Az új vezetés ezért várhatóan büntetőfeljelentéseket tesz majd.

Figyelmébe ajánljuk