20 ezer orvos jelezte eddig, hogy kamarai tag marad

  • narancs.hu
  • 2023. március 18.

Belpol

14 napjuk van még a tagságukról nyilatkozni.

Két hét alatt már 20 ezren jelezték, hogy a Magyar Orvosi Kamara tagjai akarnak maradni

– írja a MOK.

A kamarának körülbelül 50 ezer tagja lehet, közülük 42 ezer az aktív orvos, míg nagyjából 8 ezer nem aktív. Még 14 napjuk van az orvosoknak, hogy leadják nyilatkozataikat a tagságuk fenntartásáról.

Mint ismert, a kormány azt követően döntött a MOK különösen gyors ellehetetlenítéséről, hogy konfrontálódott a kamarával az új ügyeleti rendszer bevezetése miatt, bár a valódi nézetkülönbség inkább az egészségügy rendszerszintű problémái mentén húzódik. A törvénymódosítás során többek között eltörölték a kötelező kamarai tagságot, a tagoknak maguknak kell jelezniük, hogy továbbra is a testület tagjai kívánnak-e maradni, különben automatikusan törlődik a tagságuk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk