24.hu: Győrfi Pál neve is felmerült a Fidesz által támogatott lehetséges főpolgármester-jelöltek között

  • narancs.hu
  • 2024. január 30.

Belpol

Egy piackutató cég felmérésében.

Újabb név bukkant fel azok között, akiknek az esetleges főpolgármester-jelöltségét tesztelheti a kormányoldal – írja a 24.hu.

A portál szerint az elmúlt napokban több olvasójukat is megkereste egy piackutató cég, amelynek felmérésben a potenciális forgatókönyvek között Karácsony Gergely kihívójaként három név került elő: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, volt főpolgármester-helyettes, akit régóta lehetséges jelöltként emlegetnek a Fideszben; Vitézy Dávid, az ötödik Orbán-kormány volt közlekedési államtitkára, akinek a nevét az LMP dobta be novemberben;

új szereplőként pedig Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A kutatást végzők arról érdeklődtek a megkérdezetteknél, hogy különböző szcenáriók esetén kire szavaznának. Számoltak azzal az opcióval, hogy Karácsony mellett az LMP által támogatott Vitézy és Fidesz-színekben Szentkirályi vagy Győrfi is indul, vagyis háromszereplős lesz a verseny, illetve felmérték azt is, hogyan végezne Szentkirályi, Győrfi, valamint Vitézy akkor, ha egyedül állna szemben a főpolgármesterrel.

A lap szerint ez felveti annak lehetőségét is, hogy a Fideszben bizonyos esetben elképzelhetőnek tartják Vitézy támogatását. Erre korábban egyébként Tarlós István volt főpolgármester is utalt. Igaz, a kormányoldal csak március végére ígérte főpolgármester-jelöltje megnevezését, és egyelőre Vitézy és az LMP is kivár. Hogy Győrfi esetleges jelöltsége mennyire komolyan vehető, azt nem tudni, az is előfordulhat, hogy csak viszonyítási pontként tekintenek rá, mindenesetre a mentőszolgálat szóvivője a hírportál megkeresésére közölte: nem kapott ilyen felkérést a Fidesztől.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk