250 ezer üres konzultációs ívet gyűjtöttek az aktivisták

  • narancs.hu
  • 2024. január 8.

Belpol

Az ellenzéki szervezetek országjárásba kezdenek „az ellenkonzultációs kampányban”.

Az aHang, az Egységes Diákfront és a Szikra Mozgalom közös sajtótájékoztatón számoltak be „az ellenkonzultációs kampány” folyamatairól, valamint az előttük álló időszakról. Szalóki Viktor, az aHang szóvivője bejelentette, hogy eddig már negyedmillió üres nemzeti konzultációs ívet gyűjtöttek, és megköszönte minden magánszemélynek, civil szervezetnek, ellenzéki pártnak és vállalkozásnak is, akik segítenek a kampányban. 

„Több mint 250.000 üres ív érkezett országszerte a leadópontjainkra. Január 31-ig bárki csatlakozhat az ellenkonzultációhoz. Országszerte több mint 800 leadópontra lehet elvinni az íveket, de postai úton is el lehet juttatni az aHanghoz. Valamint akihez nem érkezett meg a boríték, vagy már kidobta, neki is van lehetősége online nyilatkozni a 7IGEN.hu felületén arról, hogy támogatja az ellenkonzultációt” – mondta el a szóvivő. 

Ezt követően Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy a bejelentett pedagógusbér-emelés az elmúlt évek ellenállásának és nyomásgyakorlásának köszönhető, azonban szerinte nem szabad megelégedni ezzel, ugyanis újfent látszik, hogy a kormány megpróbál kitáncolni ebből. Perlaki-Borsos felhívta arra is a figyelmet, hogy január 13-ra a Belügyminisztérium elé szerveznek megmozdulást, hogy megmutassák Pintér Sándornak, folytatják a küzdelmet az oktatás reformjáért.

„Most nagyon fontos, hogy megvédjük az eredményeinket. Most kell nyomást gyakorolni a kormányra, amikor döntést hoznak a pedagógusok béréről. Hogyha ezt most nem tesszük meg, akkor az egész küzdelmünk feleslegessé válik. Természetesen a január 13-i demonstráció alatt is várjuk az üres konzultációs íveket”

– összegezte az EDF elnökségi tagja. 

Az aHang és az Egységes Diákfront kiemelten fontosnak tartja, hogy az oktatás mellett további, kiemelten fontos társadalmi kérdéseket emeljenek be a kampányba, amelyekről a kormány még csak meghallgatni sem akarja az emberek véleményét. Ezért léptek szövetségre a Szikra Mozgalommal, akik a lakhatás ügyét képviselik. Nagy Balázs, a mozgalom elnökségi tagja elmondta, hogy „meg kell mutatni, hogy nem dőltünk be ennek az átverésnek, és nem hittük el, hogy az, ami egy szűk elit csoportnak az érdeke, az mindannyiunk érdeke lenne.” A Szikra Mozgalom képviselője is arra kért mindenkit, hogy január 31-ig vigyék el a leadópontokra az üres konzultációs íveket. 

Végezetül Hajdú Gergő, az aHang stratégiai igazgatója beszélt a kampány folytatásáról. Mint elmondta, a gyűjtést követően országjárásba kezdenek, ahol számos településre elviszik majd az üres íveket, és mellette lehetőséget teremtenek arra, hogy helyben olyan ügyekről és problémákról beszélgessenek, amelyek valóban milliók számára meghatározóak.

„Pontosan tudjuk, hogy egészen más témák foglalkoztatják emberek millióit Magyarországon, sem mint az irányított álkérdések. Az önkormányzati választásokhoz közeledve valódi, települési szintű problémákról is akarunk beszélgetni az emberekkel, ezért fogunk országjárásba kezdeni ezekkel az ívekkel” – emelte ki Hajdú Gergő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?