4 millió forint fölé nőtt Orbán fizetése

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 21.

Belpol

A miniszterek ezúttal nem kaptak emelést. 

Idén nem nő a miniszterek, államtitkárok, kormánybiztosok és miniszterelnöki megbízottak fizetése, miután Orbán Viktor változatlan illetményt állapított meg számukra – derült ki a Miniszterelnöki Kormányiroda a 24.hu adatigénylésére adott válaszából. A kormányzati vezetők illetményét tavaly június óta a kormányfő saját hatáskörben határozza meg, és erre a nyár elején kerülhet sor: az általa megszabott személyi illetmények július 1-jétől a következő év június 30-ig érvényesek.

„2023. július 1-jei dátummal a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, az államtitkárok, a kormánybiztosok és a miniszterelnöki megbízottak vonatkozásában illetményváltozás nem történt” – írta lapnak a kormányiroda. Így sem kell őket sajnálni: tavaly nyáron jellemzően 33 százalékos fizetésemelésnek örülhettek, amikor a kormányfő 1 millió 979 ezer forintról 2 millió 632 ezer forintra emelte a fizetésüket

A kormányból egyedül Orbán Viktor illetménye emelkedett júliusban, bruttó 3 millió 555 ezer forintról

4 millió 178 ezer forintra,

azaz 623 ezer forinttal. Neki a törvény erejénél fogva nőtt a juttatása, miután tavaly megszavazta a kormánytöbbség, hogy a miniszterelnöki illetményt (ami addig 1,5 millió forint volt) a házelnöki tiszteletdíjhoz kötik, az pedig automatikusan emelkedik a bruttó átlagkereset-emelkedés mértékével, ami tavaly 18,5 százalék volt a Központi Statisztikai Hivatal szerint, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).