5 millióra büntették Balázsékat a Rádió 1-en

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 14.

Belpol

Azt nem tette közzé a médiahatóság, hogy a csatorna vezetőjét külön mennyire bírságolta.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa megbírságolta a Rádió 1 médiaszolgáltatóját, mert a Balázsék című reggeli műsor egyik adását károsnak találta a gyermekekre.

Az NMHH közleménye szerint a Rádió 1 a szeptember 19-én reggel 6 óra és 10 óra között sugárzott Balázsék című műsort eredetileg a III. korhatári kategóriába sorolta, ami azt jelenti, 12 éven aluliak számára nem ajánlott. A médiatanács azonban arra jutott, hogy „a műsorszám kifogásolt részleteiben a műsorvezetők az OnlyFans weboldal kapcsán olyan közvetett és közvetlen szexuális utalásokat tettek, amelyek káros hatással lehettek a 16 éven aluli hallgatókra”.

Az NMHH szerint a műsorszám a szexualitás társadalmilag elfogadottól eltérő formáit, valamint az érzelemmentes kapcsolatokat elfogadottként vagy követendő mintaként ábrázolta, ezért a műsorszámot a „16 éven aluliaknak nem ajánlott” korhatár-megjelöléssel kellett volna ellátni, és ennek megfelelően 21 órát követően közzétenni.

A médiatanács ezért 5 millió 150 ezer forint bírságot szabott ki a Rádió 1 szolgáltatójára, és a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte, valamint – a jogsértés ismételtsége miatt – a vezető tisztségviselőre is bírságot rótt ki.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk