Visszavonul Gyömrő adócsalással vádolt polgármestere, aki büszke milliárdos vagyonára

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 18.

Belpol

Gyenes Levente ártatlannak vallja magát, nem érzi úgy, hogy szégyent hozott volna a városra.

Nem érzi úgy, hogy szégyent hozott a városra, és azt sem, hogy szégyellnie kellene, hogy jó anyagi körülmények között él – mondta Blikknek adott interjúban Gyenes Levente, Gyömrő jövőre leköszönő polgármestere.

Mint ismert, a városvezető büntetőeljárás alatt áll, azzal gyanúsítják, hogy tagja lehet egy számlagyáras bűnszervezetnek, amely több mint másfél milliárd forintnyi adót csal el. A politikust tavaly a NAV kommandósai saját otthonából vitték el. Erre azt mondta, meglepetésként érte, bár sejtette, hogy adatokat gyűjtöttek róla. Ő mindenesetre ártatlannak vallja magát. A rendőrök telefonos lehallgatásokkal próbálták igazolni a bűnösségét, de sem ő, sem az ügyvédje nem találtak erre utaló beszélgetést.

Gyenes a lapnak azt mondta, nagyon megveti az álpuritán embereket. Ő aligha az, hiszen a város legvagyonosabb embereként polgármesteri beiktatására egy Bentley sportkocsival ment.

Azt gondolom, ami vagyonnal rendelkezem, azért egyfelől megdolgoztam, másfelől helyesen használom, helyesen élem fel. Nem másokat zsákmányoltam ki"

– mondta. Magára nézve egyébként a playboy kifejezést sem tartja bántónak.

A polgármestert eddig hatszor választották meg, és biztos benne, hogy hetedszer is így történt volna. Ám amikor karácsonykor a hat négyzetméteres cellában gondolkodott, már tudta, hogy visszavonul. Aggódnia mindenesetre nem kell. "Olyan vagyoni elemek vannak körülöttem, hogy az én életemben – de lehet, hogy az unokáméban is – kitart majd." Elmondása szerint arra is felkészült, hogy ismét börtönbe kell vonulnia.

"Ezt úgy tekintem, mint egy súlyos betegséget, s tudom, hogy mindent meg kell tennem a gyógyulásom érdekében. A legjobb ügyvédeket alkalmazom, hogy bizonyítsam az ártatlanságom" – mondta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk