6 fővárosi iskolában igazgató nélkül indulhat a tanév

  • narancs.hu
  • 2022. július 18.

Belpol

Mert a közoktatásért is felelős Belügyminisztérium minden pályázót indoklás nélkül elutasított.

Hét iskolában írtak ki a XXI. és XXIII. kerületben idén intézményvezetői pályázatokat, de csak egy pályázat volt eredményes, a többi intézményben minden pályázót indoklás nélkül elutasított a közoktatásért is felelős BelügyminisztériumírjaNépszava.

Emiatt a csepeli Széchenyi István Általános Iskolában, a Herman Ottó Általános Iskolában, a Lajtha László Általános Iskolában, valamint a soroksári Fekete István Általános Iskolában, a Grassalkovich Antal Általános Iskolában és a Páneurópai Általános Iskolában kinevezett intézményvezető nélkül kell majd elkezdeni szeptemberben a tanévet.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke azt mondta, nem egyedi, hogy a pályázatokat elutasítja a tárca, ugyanakkor olyanról még nem hallott, hogy egy tankerületen belül ennyi iskola lenne érintett egyszerre.

A lap cikke szerint a döntések meglepték az érintett intézményeket, magyarázatot sem a Dél-Pesti Tankerületi Központtól, sem Pintér Sándor tárcájától nem kaptak. A lap érdeklődött a BM-nél és a tankerületnél is, végül Tóth János tankerületi igazgató válaszolt nekik, azt írta, hogy „egyes esetekben”, mindössze egy évre szóló megbízással mégis kinevezik az intézményvezetőt, annak ellenére is, hogy a pályázatát elutasították. A többi esetben helyettesítést rendelnek el.

(Népszava)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!