1,6 milliárdért vette a tűzijáték rakétákat a kormány

  • narancs.hu
  • 2022. július 18.

Belpol

Az augusztus 20-i állami ünnepség szervezését nem érintik a megszorítások.

Július elején még azzal büszkélkedett Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, aki egyben az augusztus 20-i Szent István-napi programsorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője, hogy idén nyáron Európa legnagyobb tűzijátékával igyekeznek elkápráztatni az ország népét. Az elmúlt héten hozott megszorító intézkedések – a katatörvény vagy a rezsicsökkentés korlátozása – fényében ez már nem hangzik olyan jól, több fórumon is tiltakozik a lakosság, hogy nem akar tűzijátékot.

A tervek szerint az attrakció bemutatja az ezeréves magyar állam történelmének jelentős momentumait, a nemzeti identitás fontosabb elemeit. A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között. Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz.

Bár a Magyar Turisztikai Ügynökség korábban nem akarta elárulni, hogy a válság idején mennyibe kerül a világraszóló tűzijáték, hétfő délutánra kiadtak egy közleményt, miszerint

a rakéták beszerzési ára nettó 1,3 milliárd forint, azaz bruttó 1 millárd 650 millió forint.

Az MTÜ közlése szerint ez az összeg megegyezik a tavalyi tűzijáték árával.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk